Politiek

Mensen met een mening – maandageditie

01-06-2015 19:18

“Ik kan ‘t elke acteur aanraden om een keer te regisseren. Als je ziet hoe hard er gewerkt wordt om jou te laten stralen denk je misschien twee keer na voor je ‘M&M’s, maar alleen de blauwe’ in je contract eist.”

Thomas Acda vertelt aan het ANP over zijn debuut als regisseur.

 

Schrijver Abdelkader Benali lijkt een haat-liefdeverhouding te hebben met zijn Twitterachterban.

 

“We gaan zelf stappen ondernemen om te achterhalen wie er achter de beschieting van de kat zit. In Amsterdam worden mensen neergeschoten, hier gebeurt het met dieren. Het is gewoon een liquidatiepoging!”

Dierenarts Lodewijk Kamps duidt in gesprek met RTV Noord-Holland het beschieten van een kat afgelopen week. De dierenkliniek waar het beest werd binnengebracht start zelf een onderzoek om de dader te achterhalen.

 

De horrorreaguurder heeft inmiddels ook de provincie bereikt.

 

“Hij gedraagt zich als een Turkse Poetin. Deze oproep vormt een bedreiging voor Israël, de vrede in de wereld en de Westerse beschaving. Nederland moet keihard afstand nemen van het regime Erdogan.”

PVV-Kamerlid Ronald de Roon in Kamervragen na de oproep van de Turkse president Erdogan tot de verovering van Jeruzalem.

 

Epicfail van misdaadjournalist Mick van Wely.

 

“Ruttes hele speech was (-) gewijd aan waarden en dus ook aan normen, die er immers uit voortvloeien. Gericht tegen het arrogante, zelfvoldane, zich verrijkende type en voor de ambitieuze, energieke mens. In VVD-beeldvorming is dat de ‘hardwerkende Nederlander’ die juist allergisch is voor normatieve betogen. In de VVD wordt dat als betutteling gevoeld. Maar Rutte pleitte vrijdag juist voor een scherpere oriëntatie op de samenleving. En expliciet tegen de ‘Dikke Ik’ in eigen kring. Dat was nieuw, en ook verfrissend.”

Het immer anonieme Commentaar van NRC Handelsblad ziet wel wat in de speech die minister-president Mark Rutte afgelopen vrijdag op het VVD-congres afstak.

 

“De VVD-strategie is op dit moment gebaseerd op het motto: hoe ver kunnen we gaan. En dat om uit te testen hoe lang de PvdA het nog pikt. Pesten heet ook pesten als je weet dat de gepeste eigenlijk niet zo veel durft terug te doen. De PvdA heeft het moeilijk. Ik zag en voelde het op de Ledenraad dit weekend. Er werd gesproken over verheffing en de toekomst, maar er is angst over het nu. De lage peilingen en een vermoeid ogende partijleider die heel erg zijn best doet, maar niet weet het negatieve beeld over zijn partij te keren.”

De PvdA wordt momenteel gepest door de VVD, schrijft EenVandaag parelementair verslaggever Kees Boonman.