Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

20-05-2015 19:30

“Ik denk dat ik zeker niet kansloos zou zijn, als ik volgend jaar met een soort van power ballad zou worden uitgezonden.”

Dries Roelvink droomt hardop van deelname aan het Songfestival. Via BuzzE.

Journalist Olaf Koens verruilt het koude Oost-Europa in voor de Arabische zandbak en is daarmee in zijn nopjes.

“Aangezien DWDD met Sylvana Simons (Zeuriname), Giovanca (Curacao), Fidan Ekiz (Turkije), Martin Šimek (Tsjechië), Sheila Sinaspril (Zuuriname), Valerio (Italië), Ali B. (Marokko), Peter Vandermeersch (België), Prem Radhakishun (Schreeuwiname), Halina Reijn (Dildonië), Marc-Marie (Homosuëlie), Claudia de Breij (idem), Felix Rottenberg (PvdA), Frunk van der Linde (PvdA) en Maarten van Rossem (PvdA) uitstekend afgespiegeld is qua multiculti afspiegelingsmix lijkt ons een rechtsblonde Hollandsche kandidaat met een werkende heteropiemel nog het meeste kans maken op deze baan. Dus hup, Piet, Henk, Jan en Kees uit Venlo en Volendam. Sollicitere!”

DWDD zoekt een nieuwe samensteller en laat in de vacature weten graag mensen van verschillende culturele achtergronden te zien solliciteren. Pritt, hoofdredacteur van GeenStijl, komt na een vakkundige inhoudsanalyse tot de conclusie dat de gezonde blonde man – weet je wie ook op zoek was naar gezonde blonde mannen? – nog ontbreekt in het DWDD-belbakje.

“Het is sowieso niet acceptabel als een ander land Nederlands dataverkeer afluistert. Daarom zal ik laten uitzoeken wat er waar is van deze beschuldigingen”

Minister Ronald Plasterk laat tegenover de Telegraaf weten dat het onacceptabel is als de Duitsers ons afluisteren, samen met de NSA.

“Er bestaat geen milieuproblematiek, politiek links helpt alles om zeep, ons mooie, door hardwerkende Nederlanders opgebouwde land wordt bedreigd door massa’s vreemdelingen'”

Volgens Trouw-dominee Ger Groot (168, heeft nog eigenhandig de allereerste Trouw samen met Hannie Schaft staan stencillen) is de Telegraaf stom en wel hierom. Rechts is sowieso stom, onfatsoenlijke mensen zijn ook stom. En Ger Groot is goed. Lekker puh. Wat? Trouw ja. Niet? Oh sorry: Trouw is die courant die bekend werd door de verzonnen verhalen van Perdiep Ramesar. Ja, tsja, inderdaad. Wat u zegt.

Nogmaals Koens. Het is maar zeer de vraag of hij dergelijke taferelen straks in het Midden-Oosten nog mee zal maken.

 

“Een semi-overheidsdienst die chanteert, dat riekt naar dictatoriale praktijken. (…) Dus of je even wilt opstappen. Of wegrijden. Voor altijd. En neem die Martin van Rijn mee.”

Jan Dijkgraaf bespreekt in zijn dagelijkse ‘Briefje van Jan’ de handelswijze van het SVB, dat pgb-budgetten verstrekt op voorwaarde van totaalzwijgen. Chantage, vindt Dijkgraaf. En dus moet de verantwoordelijke minister wieberen.

 

“Als je naar het strafblad kijkt, komt de dranklucht je eigenlijk tegemoet.”

Een rechter uit Groningen veroordeelt een man wegens het met een samoeraizwaard slopen van de koelkast van zijn ex. De rechter refereert daarbij aan het elf pagina’s tellende strafblad van de man, voornamelijk vanwege rijden onder invloed.

Giel Beelen herhaalde klaarblijkelijk zijn eigen grapje, waarin hij stelde dat de Finse Songfestivalinzending vermoedelijk uit Mongolië afkomstig is. De bandleden van de Finse afvaardiging waren verstandelijk gehandicapt. De grap van Giel is tegen het zere been van Sylvana.

 

“Het lijkt wel of de minister vlucht voor de verdubbeling van de OZB in Bussum, nu zijn eigen fusiewetsvoorstel deze maand in de Eerste Kamer wordt behandeld”

Minister Plasterk heeft zijn kapitale villa in Bussum te koop gezet omdat hij naar Amsterdam wil verhuizen. Verdacht, vindt plaatselijk politicus Marieke Munneke Smeets, net nu Bussum op het randje staat van een fusie met buurgemeenten Naarden en Muiden, waardoor de OZB wel eens heel hard zou kunnen gaan stijgen. Via Telegraaf.nl