Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

15-05-2015 18:12

“Angst voor de ander uit onwetendheid is begrijpelijk. Laten we dus hopen dat de journalisten inderdaad dom waren. Want opzettelijk angstzaaien is pas echt erg. (…) Ajouad bad even tot zijn god omdat de Python hem te veel werd. Dat kun je aanstelleritis noemen, maar gevaarlijk is het in elk geval niet. Als een blanke Nederlander van schrik ‘God allemachtig!’ of ‘Jezus!’ roept op tv, hoor je daar niemand over.”

De Volkskrant veroordeelt De Telegraaf, omdat die krant de ‘Allah Akbar’-kreet van Willem Weverpresentator Ajouad El Maloudi veroordeelde.

 

“Weet je, door Wie is de Mol? kwamen voor het eerst mensen met een stralende lach op me af, zo van: wát een te gekke uitzending. Als mijn stropdas scheef zit, komen er bij de NOS tien telefoontjes binnen. Als ik een taalfout maak twintig.Over mijn deelname aan Wie is de Mol? is één klacht binnengekomen. Mensen vonden het juist ontzettend leuk dat ik meedeed.”

NOS Journaalpresentator Rik van de Westelaken vertelt in de Volkskrant over de wereld die voor hem openging door zijn deelname aan Wie is de Mol?. Van de Westelaken is zelfs van plan om over enkele jaren een quiz te gaan presenteren en het nieuws vaarwel te zeggen, zo zegt hij. Indirect geeft hij een inkijkje in de ultieme treurnis van de Journaalkijker.

 

“Is gras groen? Komt de zon op in het oosten? Is Trijntje lichtelijk loensend? Had jij Marcel Boekhoorn ook zo’n leuke vent gevonden als ie putjesschepper was geweest?”

Jan Dijkgraaf vuurt in zijn dagelijkse ‘Briefje van Jan‘ enkele retorische vragen af op Hind, die na een opmerking over omkoping bij het Songfestival de Nederlandse vakjury heeft (moeten?) verlaten.

 

Het Amsterdamse SP-raadslid Peter Kwint is het niet eens met de toekenning van de Pim Fortuynprijs. Onder meer Hans Teeuwen, Fred Teeven en Annabel Nanninga waren ook genomineerd voor de prijs.

 

“Van der Steur heeft mooie woorden, maar stuurt ons vervolgens met een kluitje in het riet. De al verkregen extra agenten uit de rest van het land, die in de ogen van de minister genoeg moeten zijn, hebben de liquidatiegolf niet kunnen stoppen. Sterker: naast moordstad nummer één, staan we helaas ook weer fier aan kop in de AD Misdaadmeter, waar we wéér de onveiligste stad van het land zijn. Hoe duidelijk moet het voor de minister zijn dat we hier in Amsterdam méér hulp vanuit het Rijk moeten krijgen”

Will van Soest van de Amsterdamse Ouderenpartij is klaar met de loze beloften van minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD). Volgens Van Soest raakt Amsterdam de grip op de veiligheid in de stad kwijt.

 

“Het gaat snel, dit is heel mooi. Of ik het verwacht had? Als je zo goed bezig bent, zit het wel in het achterhoofd.”

Guus Hiddink verraste vanmorgen vriend en vijand door FC Groningenspeler Tjaronn Chery te selecteren voor een trainingsweek bij het Nederlands Elftal. Chery zelf is de enige die niet verrast lijkt door het telefoontje uit Zeist.

 

“Maar ik heb het gehad met de boodschap van Ramsey Nasr. Ik word moe van het gehuil over de ondergang van nutteloze kennis. Nasr en de zijnen doen alsof wij in een hoek worden gedreven en aldaar de klappen van een harde en rechtse vuist moeten verdragen. Alsof nutteloze kennis vergaren het opgeven van geld impliceert, zoals de priester zijn hoge roeping moet bekopen met een leven van seksuele frustratie. Die zielige minnaar van de wijsheid toch, zie hem zitten. Ikzelf heb twee nutteloze studies gedaan en ik lig nog steeds niet straatarm in een kraakpand heroïne in mijn oog te injecteren. Ik heb de indruk dat Nasr dat een wonder vindt.

Maar dan over de belangrijkere kwestie hoe we nutteloze kennis kunnen blijven behouden. Daar zijn best oplossingen voor te bedenken. Nasr en de zijnen lijken te vinden dat de overheid de op zichzelf genomen uiterst elitaire denksporten moet bekostigen. Ik vind dat slecht verkoopbaar. Das war einmal.”

Willem Jan Hilderink legt op Jalta uit waarom je nooit op Joop.nl op een link naar een zoveelste jammerstuk van non-talent Ramsey Nasr moet klikken.

 

“Ik raad de Snowden-fans die gevallen zijn over Bertholees ‘bullshit’-verwijt een lesje Koude Oorlog aan. Of op zijn minst een studie naar de Russische inlichtingendiensten. Stop met dat eerbetoon, bevraag Snowden over zijn relatie met Rusland.”

Onderzoek waarom die ex-NSA’er vanuit Moskou enkel Amerikaanse vrienden tegen elkaar uitspeelt, betoogt ex-AIVD’er Kees Jan Dellebeke in NRC Handelsblad.

 

Het Haagse PVV-raadslid Leon de Jong blijft waarschuwen voor de Schilderswijk.