Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

08-05-2015 17:55

De naar nu blijkt voorlopig laatste bijdrage van Ed Miliband aan de Engelse politiek. Na de voor zijn partij teleurstellend verlopen verkiezingen stapt de Labour-leider op.

 

“Deze mensen zijn strafbaar, maar we gaan ze niet vervolgen. Deze mensen zijn boos en emotioneel over een besluit dat door ons is genomen. Daar verzetten ze zich tegen. Ze hebben niet moedwillig, tijdens een kinderfeest, de koning beledigd.”

OvJ Willem Nijkerk zegt in het AD dat alle ‘fuck de koning’-twitteraars strafbaar zijn. Echter, ze kunnen vanavond rustig gaan slapen en zullen vannacht niet van hun bed gelicht worden.

 

“Er zijn wel meer zangers na een schandaal nog groot geworden, denk maar aan Axl Rose van Guns N’ Roses. Het zou enorm zonde zijn van zo’n talent als we nooit meer van hem horen.”

Henk-Jan Smits zou het zonde vinden als de carrière van freefighter en zanger (klaarblijkelijk in die volgorde) in het slop geraakt, nadat Saunders een verkeersregelaar in Hoorn zwaar mishandelde. (AD).

 

“De bedreigingen van de familie De Mol, wie zat daar bovenop? Dat was ik. De zussen van Holleeder, wie was daarbij? Ik. Wat is dan het bezwaar om mij uit te nodigen? Ik claim na 35 jaar journalist zijn wat te weten over misdaad, media en sport. Als de kijker mij niet meer zag zitten, zou ik ook niet worden uitgenodigd. Ik snap echt niet waarom mensen zich hier zo over opwinden. Je moest eens weten wat ik nog afwimpel. Negen van de tien uitnodigingen sla ik af.”

Alleskunner Peter R. de Vries begrijpt niet waarom mensen zo zaniken over zijn vele media-optredens, zo vertelt hij in het AD.

 

“Jet Bussemaker wil homo-ambassadeurs gaan inzetten: homo’s en homo-sympathisanten die in hun eigen orthodoxe gelovige kringen het gesprek aangaan over homoseksualiteit. Met de boodschap dat homo’s in alle opzichten gelijkwaardig horen te zijn aan anderen. Goed plan, dacht ik, toen ik het hoorde. Maar christelijke scholen, kerken en partijen denken daar anders over: We bepalen zelf wel of en wanneer en hoe we hierover praten met elkaar! Daar hebben ze natuurlijk wel een beetje gelijk in: de overheid moet de kerk niet voorschrijven wat ze moeten vinden. Vrijheid van meningsuiting en geloof, enzo.”

Maarten Hagg duidt op zinvloed.nl de negatieve opstelling van christelijke instanties ten opzichte van het homo-ambassadeursplan van minister Bussemaker.

 

Martin Koolhoven maakt films en heeft verstand van meningdingen.

 

Wat kan Nederland doen om er voor te zorgen dat de Britten niet uittreden?

‘Heel weinig. Het is een intern Brits debat. Voor hen is beslissend wat Merkel en Hollande doen. Nederland kan een beetje aanmoedigen, het gesprek gaande houden.’

Nederland claimt wel altijd een speciale band te hebben met het Verenigd Koninkrijk.

‘Wij claimen zoveel.’

Edmund (Mom) Wellenstein, oud Brits diplomaat, geeft in een NRC-interview over al dan niet Britse EU-uittreding even aan waar Nederland staat.

 

Een fan van schrijver Özcan Akyol hoopt dat Peter R. de Vries moslim wordt, zo blijkt op zijn Facebookpagina.