Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

07-05-2015 19:32

“Iedereen ondergaat dezelfde licht ironische behandeling: ‘Het woord is aan mevrouw Gesthuizen die zoals gewoonlijk hijgend – ik bedoel: precies op tijd – binnenkomt.’ ‘De heer Van Dijk dreigt nog eens namens de PVV te stemmen, zelfs dan krijgt het voorstel geen meerderheid.’ ‘Meneer Verhoeven, u heeft de spanning behoorlijk opgedreven. It better be good.’ Als Bosma dirigeert, haalt de Kamer opgelucht adem. Er wordt gelachen, zonder morren voegt men zich naar de voorzitter.”

Ariejan Korteweg bevestigt in de Volkskrant wat iedereen in de Tweede Kamer denkt: Martin Bosma is de beste voorzitter die de Tweede Kamer nooit officieel zal hebben.

 

“Wat had ‘fuck de koning’ überhaupt met Zwarte Piet te maken? Alles waarschijnlijk want je hoefde zijn naam maar te googelen om de indruk te krijgen dat het Openbaar Ministerie hem geen groter plezier had kunnen doen dan met een vervolging. Hij zocht er al wat langer naar en trof onverwacht het gouden wikkel in de reep chocola waardoor hij toegang kreeg tot het walhalla: de talkshows. Daar gingen we dankzij het koningshuis in de nabije toekomst nog vaak horen hoe racistisch, zionistisch en fascistisch we in dit land wel niet zijn. De vraag kwam op of je van deze fuck de koning-roeper Mohammed of Hamas ook fuck mocht vinden.”

Marcel van Roosmalen over Abulkasim Al-Jaberi als nieuwbakken ridder van het vrije woord.

 

“Mijn oma heeft een hersenbloeding gehad, slaat regelmatig wartaal uit en de teksten van K3 zijn meestal toch al wartaal. Én mijn oma is doof. Ze hoeft dan niet naar die kutmuziek te luisteren. Bovendien zijn haar borsten gaan hangen en is ze dus een prima opvolger van Karen en Kristel.”

Radio Veronica-dj Alex Oosterveen is van mening dat zijn oma een prima aanwinst zou zijn voor K3.

 

“Ik zie mezelf nog niet op tv bezweet en in korte broek door de jungle hollen.”

Antoin Peeters is nog maar net benoemd als nieuwe anchor van het RTL Nieuws en haalt in het AD uit naar zijn NOS-collega Rik van de Westelaken. Laatstgenoemde deed dit seizoen mee aan Wie is de Mol?.

 

“De vraag is niet, moeten we die mensen wel zo kwetsen, de vraag is, moeten die gekken wel zo gekwetst zijn? Wat onze maatschappij al decennia kwetst, tot op het bot, is de islamitische doctrine van vrouwenhaat, jodenhaat, homohaat, haathaat en slachtoffergejank als iemand er iets van zegt. En wij reageren daar op met debat, met cartoons, met kritiek en ja, met harde woorden zo nu en dan. Niet met geweld en terreur. Gevrijwaard blijven van zaken die ons kwetsen, is geen recht.”

Annabel Nanninga schopt weer even tegen wat heilige huisjes. Hard, want dat moet soms.

 

“De relatie zoals die was, is inderdaad over. Ze zijn in een goede energie uit elkaar gegaan.”

Baanbrekende scoop van BuzzE. Waylon en Joëlle Witschge zijn uit elkaar, zo bevestigt het management van de zanger.

 

“Toen ik in 2010 in Anybody stond, schrok ik van mijn foto: ik was veel magerder dan ik dacht. Terwijl ik toen echt het idee had dat mijn gewicht bij me paste. Ik deed er alles aan om te voorkomen dat ik dikker werd: ik sportte vier keer per week en stond wekelijks op de weegschaal. Ik dacht dat ik lekker in mijn vel zat, maar wist niet beter. Onder andere door die foto ben ik gaan nadenken over wat ik belangrijk vind in het leven. Ik merkte dat ik door al dat sporten veel gezelligheid miste, terwijl ik daar wel behoefte aan had. Nu maak ik meer tijd vrij voor vrienden en familie en doe meer leuke dingen. Sporten vind ik nog steeds lekker en belangrijk, maar ik ga nog maar twee keer per week en vaker met anderen, zoals mijn moeder.”

Amy (27 jaar, cup 75B, trots op haar lengte maar minder blij met haar huid) stond 5 jaar geleden dus ook al eens in VIVA‘s Anybody en nu weer. Wat blijkt: door de Anybody gaan mensen echt beter nadenken! GOED WERK VIVA! EEN KWALITEITSBLAD WAARDIG!

 

“Uit eigen ervaring kan ik melden dat sommige witte mannen meer ritmegevoel in hun tenen hebben dan sommige zwarte broeders, en dat niet álle zwarte mannen uit enorm hout gesneden zijn of per se weten wat ze ermee moeten. Voor zover dat überhaupt iets met liefde te maken heeft. Maar dat terzijde.

Ik vraag een paar vrouwen of zij hun zwarte man ook ‘neger’ noemen. Ja, zeggen sommige. Nee, niet waar hij bij is, bekent een ander. Maar alle zwarte vrouwen zeggen ‘nee’, want, zo antwoordt een Surinaamse vriendin treffend: “Wie de zwarte man echt kent, weet dat hij sinds de afschaffing van de slavernij geen neger meer is.”

Sylvana (bekend van eh..dingen) leest niet alleen de VIVA maar schrijft er ook in. Een flinke aanwinst voor het toch al zo diepzinnige kwaliteitsblad bomvol diepgravende journalistiek en artikelen waar je tussen de regels door kunt lezen dat VIVA haar lezeressen heus niet beschouwt als een verzameling marketingverslaafde leeghoofdige randdebiele archetypes van het begrip ‘vrouw’ die je als een kudde dom vee wekelijks weer kunt lokken naar de gelikte advertenties en dito conformistische propagandacopy zonder moeilijke bijzinnen maar gewoon als hele slimme zelfdenkende wereldwijze hoogopgeleide dames met smaak. Deze week in de column van Sylvana: naakte negers in het naaktdatingprogramma ‘Adam Zoek Eva‘ en hoe daar mee om te gaan. En vergeet niet (dames): de zwarte man is sinds de afschaffing van de slavernij geen neger meer!

 

“Die lift ging zo verschrikkelijk snel dat ik er schichtig van werd en dat ik er ook nog met vier knappe, heerlijk geurende mannen in stond, hielp niet. Dat krijg je als je al vijf jaar bij een blad werkt waar de diversiteit met al die wijven inderdaad ver te zoeken is. Het heeft zo z’ n voordelen, want emotionele kwesties delen we bij voorkeur hardop en als de nood aan de vrouw is, huilen we in canon mee. Het nadeel is dat er werkelijk niets te flirten valt, want daar heb je doorgaans een man voor nodig. Helaas heeft het celibatair bestaan met mijn VIVA-zusters ervoor gezorgd dat ik daar geen flinter kaas van gegeten heb en dat ik deze dag bij Google dus genoodzaakt was door te brengen als een wereldvreemd Amishmeisje.”

Wie na het lezen van Sylvana’s column dacht dat de VIVA kutcolumnisten heeft moet vooral ook even de column van ene Fleur Meijer (33) lezen. Wij hebben geen idee waarom Fleur Meijer denkt dat ook maar iemand op haar intens burgerlijke stadse belevenissen zit te wachten maar ze bevestigt gelukkig wel het vooroordeel: ja, de VIVA is een dom wijvenblad, de redactie is niet divers, de redactrices gedragen zich als een goedkope namaakversie van het vooroordeel ‘wijf’ en als er vier knappe mannen in de lift staan raken ze in de war want ook dat is eng in het leven. Meid, we hopen oprecht dat je nagel niet ook is afgebroken. Vraagje: een redactie met alleen vrouwen, is dat niet je reinste seksisme? Waar blijft de ophef?

 

“11% weet het zeker: mama snapt er niks van. En we kennen allemaal de rake opmerkingen die moeders dan kun maken. Over Instagram: “Hoe werkt dat dan? Stuur je al die mensen een mailpost met foto’s van jou?” Of onenightstands: “Maar hoe pak je dat aan? Neem je een tandenborstel en een schone onderbroek mee als je uitgaat?” Ja, mam. We leggen het nog wel eens uit.”

VIVA doet ook aan baanbrekend onderzoek. Zo stelden ze aan maarliefst 1177 vrouwen onderzoeksvragen om zo hun wetenschappelijke hypothese te kunnen testen. Deze keer ging het om een belangrijk Moeder-en-dochter-onderzoek en dit is een van de vele fascinerende antwoorden. Dit had u niet willen missen, toch? Je kunt altijd nog een medicijn tegen kanker onderzoeken. Wij raden u overigens aan het hele artikel te lezen via Blendle want “de redactie en lezeressen doen een fotoboekje open over hun eigen moeders”. Spannend!