Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

30-04-2015 19:35

“Maar één ding, vrienden: het blijft telkenmale veel te onderbelicht dat het initiatief voor dit soort bijeenkomsten steeds binnen onze grenzen wordt ontwikkeld, ergo: dat hier te lande beduidend meer moslims dan door de autoriteiten wordt aangenomen bevangen zijn door de gedachte dat de slagerswetten van Allah leidend zouden moeten zijn, en dat dit streven benadrukt dient te worden met het uitnodigen van geestelijken die een dergelijke fascistische maatschappij desnoods met grof geweld willen afdwingen. Zeker, ze deinzen nu terug. Geloof me, het is maar voor even.”

Dat de komst van haatprediker Aaid al-Quarni naar Eindhoven niet doorgaat, wil niet zeggen dat alles nu koek en ei is, schrijft Rob Hoogland in de Telegraaf.

 

“Oud en Nieuw moet je doorbrengen met familie en vrienden, niet op de Spoedeisende Hulp omdat je gewond bent geraakt door vuurwerk.”

Staatssecretaris Wilma Mansveld onderstreept waarom ze de verkoop van babypijltjes en Romeinse kaarsen aan particulieren verbiedt.

 

Onze vice-premier reageert gevat op een tweet van @barrysmit

 

VVD-Kamerlid Pieter Duisenberg heeft weinig op met die bezettende studenten.

 

Dierensowjets, die kenden we nog niet!

 

“Ik word 50 en ik wil nog zo veel. Ik barst van de ideeën en hoop de komende jaren veel nieuwe dingen te doen en te leren. Ik wil graag projecten doen met mijn vrouw Sacha, waarbij zij fotografeert en ik verhalen schrijf. Wie weet kom ik terug op tv. Ik vind journalistiek mooi, ik wil journalistieke verhalen maken. Of dat nou op tv, op internet of in print is, dat maakt niet uit.”

RTL-nieuwslezer Rick Nieman kondigt zijn afscheid aan, mede omdat hij projecten met zijn vrouw Sacha wil doen. Wie niet, Rick? Wie niet?

 

PowNed-verslaggever Jan Roos duidt het bed, bad en brood-debat.

 

“Vreemden mogen niets weten van mijn intieme dingen.”

Willibrord Frequin legt in Story uit waarom hij Facebook haat.

 

“Natuurlijk is de bende bij de betaling van persoonsgebonden budgetten niet te overzien. De verantwoordelijke staatssecretaris zou moeten aftreden. Hij heeft geen persoonlijke schuld, bekend misverstand, maar is wel politiek verantwoordelijk. Het zal niet gebeuren en het is de vraag of het zin zou hebben. (-) Er zijn ministers en staatssecretarissen voor minder afgetreden. Aankoop van slechte helmen voor het leger, gedoe rond het aantal sociale woningen, bestuursproblemen bij het toezicht op de sociale verzekeringen, onenigheid met de ambtelijke top, tientallen bescheiden affaires vergeleken bij deze pgb-crisis gaven bewindslieden aanleiding hun verantwoordelijkheid te nemen. Waarom gebeurt het nu dan niet? En wel met Weekers rond de toeslagenmissers van de Belastingdienst? Van Rijn heeft binnen dit systeem van Haagse hoogmoed een goede naam. Hem vervangen door een zwakkere doordouwer zou niet zinvol zijn. Alleen vervanging door een echte omdenker zou de moeite zijn. Iemand die de moed en de visie heeft van de mensen uit te denken. En te experimenteren. Het huidige systeem is op.”

NRC-columnist Marc Chavannes klaart één en ander op in het PGB-debat en de betrokkenheid van staatssecretaris Martin van Rijn.