Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

03-04-2015 17:45

“Vanaf mijn eerste ontmoeting met Steve Stevaert was ik verkocht. Zijn introductie van volkse gezelligheid in de altijd wat tobberige sociaaldemocratie was een verademing. Zijn eenvoudige wijsheden nog altijd een leidraad. “Als ik als kroegbaas de hele dag sta te vertellen dat die kroeg verderop niet deugt, blijven mensen ook bij mij weg. Niks an immers. Wees zelf aantrekkelijk genoeg”. Hij schudde de sociaaldemocraten in Vlaanderen én in Nederland op. De donkerder tijden die na zijn politieke loopbaan volgden doen aan zijn erfenis niks af.
Veel te vroeg is ie ons ontvallen. Een fijn mens en een buitengewoon politicus. Zo verschrikkelijk tragisch. Ik heb partijvoorzitter Bruno Tobback van SP.a namens de PvdA mijn medeleven betuigd en de nabestaanden veel sterkte toegewenst.”

Diederik Samsom staat op zijn Facebookpagina stil bij de dood van de Belgische sociaaldemocraat Steve Stevaert. Laatstgenoemde pleegde zelfmoord, nadat hij te horen kreeg dat hij zou worden vervolgd wegens verkrachting.

 

“Het is gewoon een klein paaswonder. (…) Die moderne communicatie is echt geweldig. De Fransman had het ringnummer doorgegeven en zo weet ik zeker dat het mijn duif is.”

Een emotionele Staf Martens vertelt aan Omroep Zeeland over de hereniging met zijn duif, die hij in 2010 kwijtraakte na een wedstrijd.

 

“Er is cola, bier en wodka, maar ook organisatorisch komt er heel wat bij kijken.”

Een feestje organiseren is zo makkelijk nog niet, vertelt ‘cultheld’ Patrick Pothuizen in De Telegraaf. Stel dat NEC de Jupiler League wint, dan is Pothuizen als teammanager verantwoordelijk voor de festiviteiten.

 

CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma komt geestig uit de hoek.

 

“Dit laat zien dat het Commissariaat niet alleen maar gromt, maar af en toe ook bijt.”

Staatssecretaris Sander Dekker laat in De Telegraaf weten in zijn nopjes te zijn met de boete voor Omroep Max.

 

“Hoe u gemeend hebt Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen weer te moeten geven (30/3) getuigt niet van enige erkenning voor de belangrijke plaats die deze gespeeld hebben in de Europese cultuur en in de geloofsbeleving van velen. Om dit gestalte te geven in een soort ganzenbord vind ik onbegrijpelijk. Wat is er gebeurd in 50 jaar dat dit geplaatst wordt in een krant als NRC.”

Totaalwoede van NRC-ingezonden brievenschrijver M.J. van Hamel – de Leeuw: “Niet spelen met onze roots.” Het gaat om deze SCHANDALIGE pagina’s:

schande

 

“Ik zou in The Passion zitten, klein rolletje maar toch. Ik heb toch op het laatst ‘nee’ gezegd. M’n gevoel was goed, nee, boeide mij niet dit keer, zwak! Verleden jaar was het beter en sterkere cast, sorry!”

Patrica Paay op Facebook over The Passion. Ondanks haar goede gevoel werd een nee niet boeien en toen zwak! Of zoiets.

 

 

In de nasleep van #Plagiaatgate komt er nog veel meer shit naar boven.