Politiek

Gidi Markuszower PVV-kandidaat voor Eerste Kamer

24-03-2015 12:19

Gidi Markuszower staat op de vijfde plaats voor de Eerste Kamerverkiezingen namens de PVV. Hij trok zich in 2010 terug uit de Tweede Kamerverkiezingen na verhalen over vermeende banden met buitenlandse inlichtingendiensten.

Markuszower stapte op omdat de PVV was gewaarschuwd door de AIVD. Hij zou door bepaalde contacten met het buitenland ‘als risico voor de integriteit van Nederland’ zijn bestempeld. Toenmalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) stuurde destijds een brief van de AIVD door aan fractievoorzitter Geert Wilders.

Marksuszower zei destijds tegen NRC Handelsblad over zijn vertrek:

“Die brief is uiteindelijk de reden geweest dat ik mij terug heb getrokken. De beschuldigingen zijn zó absurd, dat ik mij daar moeilijk tegen kan verdedigen. Ik voelde dat de constante stroom negatieve berichten over mij, die deels op onwaarheden berusten, de PVV geen goed zou doen. Mijn aanwezigheid stoorde. (-) Ik word beschuldigd zonder daadwerkelijk beschuldigd te worden”, aldus de opgestapte kandidaat verder. ,,Dat beangstigt mij. Als Nederlands staatsburger beweeg ik mij al 32 jaar ruim binnen de marges van de wet. Ik ben nog nooit strafrechtelijk vervolgd of van criminele feiten beschuldigd. Dus ja, dan is het toch opmerkelijk dat zo’n brief wordt verstuurd.”

In een reactie zegt Markuszower tegen ThePostOnline:

“Ik ben superblij. Ik verheug mij er op in te zetten voor Nederland en een bijdrage te leveren aan een veilige maatschappij. Over die brief heb ik destijds gezegd wat ik te zeggen had.”

Lees ook

AIVD waarschuwde voor PVV’er Markuszower