Politiek

VVD-wethouder Venlo maakt taxiritjes in eigen gemeente

13-03-2015 14:40

Opnieuw lijkt een VVD-bestuurder in opspraak te zijn geraakt. Volgens L1 heeft wethouder Stephan Satijn zich met een taxi in zijn eigen gemeente rond laten rijden op kosten van de gemeente. Dat blijkt uit onderzoek van de Limburgse omroep. Het zou gaan om duizenden euro’s.

Tegen de regels

Satijn ging daarmee tegen de regels in. Die zijn duidelijk: géén reiskostenvergoeding voor vervoer binnen de gemeente. “De wethouder ontvangt een vergoeding voor reis- en verblijfskosten die hij maakt in verband met reizen buiten de gemeente Venlo,” zegt de verordening voor wethouders en raadsleden. Bij elkaar opgeteld maakte de VVD-wethouder de afgelopen drie jaar jaarlijks voor 7 tot 10 duizend euro gebruik van de gemeentetaxi.

Honderden ritjes

De wethouder, verantwoordelijk voor onder andere Economische Zaken, maakte in totaal 185 ritjes met de taxi die door de gemeente wordt geregeld. Hiervan bleken na controle 48 ritten privé. Na controle heeft de wethouder zo’n 1000 euro terugbetaald.

Regels

Politicoloog Nico Baakman is kritisch op Satijn. “Deze regels moeten helder zijn en die moeten nageleefd worden. Maar eigenlijk zou dat geen punt van discussie moeten zijn. Want de mentaliteit moet zijn: wij als overheid vragen aan de burgers om je aan de regels te houden, dan doen wij dat ook,” zegt hij tegenover de Limburgse omroep.