Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

12-03-2015 19:36

“Laatst moest ik twee uur lang overgeven. Dat is natuurlijk slopend voor je lichaam, maar wel positief slopend. Hoeveel je overgeeft, hangt er maar net vanaf hoeveel energie je kwijt moet. Af en toe had ik een moment dat ik adem tekort had. Want blijven overgeven is natuurlijk topsport.”

Bij de NOS lezen we over een therapie waarbij de hallucinerende drug ayahuasca wordt gebruikt. De therapie is bedoeld om ‘een opening naar de ziel‘ te creëren, om zodoende trauma’s te verwerken. Bovenstaande quote komt van ervaringsdeskundige Anouk Smit.

 

“In een krant, die normaal gesproken zijn neus ophaalt voor misdaadverslaggeving, mocht de drugsbaron gistermorgen kritiekloos paginagroot uithuilen. ’Karaktermoord’ noemde hij de bewering door justitie dat hij hulpje was. Uitgerekend dát woord uit de mond van een man die tallozen vergiftigde met drugs en daar rijk van werd. De boemerang is keihard terug in mijnheer H.’s gezicht. Dat wie geschoren wordt beter even kan stilzitten, is kennelijk in zijn deel van de onderwereld nog niet helemaal doorgedrongen.”

John van den Heuvel schrijft in zijn column in de papieren Telegraaf over de Teevendeal en haalt uit naar het AD en Cees H.

 

‘Mentalist’ Jan Reinder viel keihard door de mand bij RTL Late Night, nadat op camera werd vastgelegd hoe hij twee enveloppes verwisselde.

 

“Deze ondergrondse is heus voor geen kleintje vervaard. De dappersten onder de dapperen gooien bij PVV’ers stenen door de ruit. Hadden ze van dit kaliber destijds maar op de Grebbeberg gestaan, wij hadden verzet überhaupt nooit nodig gehad.”

Kustaw Bessems zegt ware dingen over de “anti-fascisten” die PVV-kandidaten bedreigen.

 

“Ik ben de partijleider.”

SP-fractievoorzitter Emile Roemer donderdagmiddag in een interview met Frits Wester op RTLZ. Jan Marijnissen is partijvoorzitter maar Emile is de baas, laat daar geen misverstand over bestaan.

 

“Waarom moeten kinderen beter leren omgaan met geld terwijl de overheid heel veel geld verspilt?”

Jeroen Dijsselbloem wordt het vuur aan de schenen gelegd tijdens een kinderpersconferentie (video)

 

“Als correspondent Actuele Beeldende Kunst ga ik schrijven over bijzondere kunst die ik tegenkom. Een kunstwerk zal dan misschien nooit breaking news zijn, kunst kan ons wel helpen vat te krijgen op de actualiteit. Of om die juist even te vergeten.”

Marian Cousijn is de nieuwe correspondent Actuele Beeldende Kunst en stelt zichzelf even voor.

 

“Oke, het is misschien geen kijksport. Maar er zijn zoveel facetten die de damsport mooi maken. Denk aan uithoudingsvermogen en combinatievermogen. Het zou daarom fantastisch zijn als er meer bezoekers komen naar dit topsportevenement.”

Het NK dammen voor vrouwen trekt vooralsnog weinig publiek. Organisator Aart Walraven hoopt dat daar verandering in komt