Haagse grabbelton

Geheimzinnige kluis in de Tweede Kamer

11-03-2015 15:38

In de kelder van de Tweede Kamer – verborgen onder een commissiezaal – staat een kluis. Niemand weet hoelang die kluis er al is, laat staan hoe deze daar is gekomen. In de Kamerbode valt te lezen dat de beveiliging van de Tweede Kamer het ook niet weet. Materiaalbeheerder Peter van der Kolk beheert de 19.000 (!) sleutels van de Tweede Kamer maar daar zit die van de Data Safe van de firma Lampertz niet bij.

Het gerucht gaat dat de stukken van de RSV-enquête (1983-1984) er in zitten. SP-Kamerlid Ronald van Raak is reuze benieuwd naar de inhoud van de kluis: “Zullen we nu eindelijk te weten komen waarom in Nederland nooit kruisraketten zijn geplaatst, welke zaken prins Bernhard nog meer op zijn kerfstok had, of waar de ideologische veren van Joop den Uyl zijn gebleven?”

kluis

De Facilitaire Dienst van het parlement heeft een beroep op de Kamerbewoners gedaan: wie lost het mysterie op?

Wordt vervolgd.

De Haagse Grabbelton is een rubriek van notities, geruchten, observaties en onbewezen theorieën uit de Nationale Vergaderzaal. Maar u vindt hier ook de kruimels die de kolommen bijna niet haalden en hopelijk ook enkele krenten uit de Haagse Pap.