Politiek

Mensen met een mening – vrijdageditie

20-02-2015 17:26

“Om te beginnen is de Startup-bv alleen toegankelijk voor startups in een incubator of een accelerator en startups die een investering van een erkende Business Angel hebben gekregen.”

D66 licht haar plan voor een nieuwe rechtsvorm voor beginnende bedrijven toe in een vandaag gepubliceerd voornemen. Ongetwijfeld stemmen nu nog meer Marketingfactslezers D66.

 

“Iedereen is boos op hooligans die kunst in Rome vernietigen, maar thuis hebben we al jaren ‘n regering die onze eigen kunst kapot maakt.”

Johan Fretz, die op Twitter stelt dat het kabinet Rutte II net een stel hooligans is.

 

“Mensen die mij kennen, weten dat het werk voorgaat. Al maak ik zeker tijd vrij voor dierbaren. Maar oplichters komen hun afspraken niet na, en daar hebben wij dus ook last van. Je moet 24 uur per dag beschikbaar zijn. Ik vind dat niet erg: ik ben bevoorrecht dat ik dit werk mag doen, dat ik een verschil kan maken.”

Alberto Stegeman vertelt in de Mikrogids dat werk vóór vrienden gaat.

 

“Volgens mij is de tv-wereld niet grilliger dan welke andere wereld. Tijdens de crisis zag je dat buschauffeurs ook na 35 jaar eruit getieft werden. Dat gemekker altijd dat de tv-wereld zo’n hard vak is. Dat komt omdat je zo ontzettend opgehemeld wordt als je een beetje succesvol bent.”

Volgens Angela Groothuizen valt het allemaal wel mee met die harde tv-wereld, zo vertelt zij in Veronica Magazine.

 

Arend Jan Boekestijn verbaast zich over zijn oud-collega Hans van Baalen.

 

“Ik wens u en de inwoners van uw stad sterkte bij de nasleep van deze trieste gebeurtenis.”

Met enig gevoel voor drama biedt burgemeester Aboutaleb de Italiaanse autoriteiten zijn steun aan bij het zoeken naar de daders van de voetbalrellen in Rome.

 

“Ik ben het in alles hartsgrondig met die vrouw oneens, maar elke redactie die in de rolodex onder de F van Feminisme kijken, ziet haar naam. Een aantal jaren geleden had niemand nog van haar gehoord, dat heeft ze toch heel goed gedaan.”

Annabel Nanninga zegt in gesprek met Geenstijls Johnny Quid een soort van bewondering te hebben voor Asha ten Broeke.

 

“De bittere werkelijkheid is dat de overheid de Joden bar weinig bescherming kan bieden. Al gun je elke Joodse instelling soldaten voor de deur, de haat en de antisemitische mythes en complotverhalen blijven aanzwellen. Waar moslimgemeenschappen orthodoxer en radicaler worden, groeit de Jodenhaat mee. De werkelijkheid anders voorspiegelen, is valse hoop bieden. Joden zijn tenslotte geen controlegroep bij een sociaal experiment dat met pathetische bezweringen koste wat kost wil volhouden dat alles vanzelf goed komt. Regeringen die Joden geen veiligheid kunnen bieden, moeten niet afgeven op Netanyahu, maar bij zichzelf nagaan wat ze verkeerd doen. Zij moeten tenslotte niet alleen Joden beschermen, maar iedereen.”

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe ziet het somber in voor de Joden in Europa.