Politiek

Mensen met een mening – woensdageditie

18-02-2015 19:24

“Groen of rijp, dik of dun. Alle informatie wordt uiterst serieus genomen. Zit er ‘vlees aan de botten’, dan pakken we door.”

Persvoorlichter van het OM in Noord-Nederland Pieter van Rest kan inhoudelijk niks zeggen, maar geeft toch een fraaie twist aan zijn antwoord.

 

“Als je de rol van Jezus wilt spelen, moet je wel met hem een band hebben. Je hoeft van mij niet per se heel fijn christelijk te zijn, maar je moet er wel iets mee hebben.”

Henny Huisman is ongelukkig met de keuze voor de ongelovige Jim de Groot als Jezus in The Passion.

 

De EO biedt excuses aan voor ontstane #OPHEF. Dat gaat nog eens groot worden in 2015.

 

Oud-PVV-Kamerlid Richard De Mos heeft een nieuwe baan. Hij wordt persvoorlichter van de Partij van de Ouderen in Amsterdam. Daarnaast blijft hij raadslid in Den Haag voor zijn Groep De Mos. “Ik zal altijd een Haagse Harry blijven”, zegt hij tegen Het Parool.

 

“Zij kunnen ervoor zorgen deze griezels niet worden uitgenodigd en kunnen de overheid alerteren als dit soort imams naar Nederland komen.”

Minister Lodewijk Asscher vindt het ook een verantwoordelijkheid van de islamitische samenleving zelf om buitenlandse haatpredikers uit Nederland te weren. (ANP)

 

“Murw ben ik. Helemaal murw en lam geslagen. Die eindeloze stroom glimmende, poepbruine, oerdomme, rete-ordinaire tokkies uit Amsterdam en Brabant waar je hier in dit kutland simpelweg niet aan ontkomt. Het lijkt er trouwens op dat deze hoogblonde brulboei met een huid van perkament nog 3x nichteriger is dan broer Gordon.”

Reaguurder ‘Kouseband’ legt onder een topic over de broer van Gordon op Glamorama uit wat dat precies is, authentiek reaguren.

 

“Mogelijk had Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem gelijk door dat compromis weer aan te scherpen, omdat het de Grieken te veel uitwegen bood onder hun verplichtingen uit te komen. Maar bij de volgende en laatste gelegenheid moet de Eurogroep meer flexibiliteit en creativiteit aan de dag leggen. Niet alleen Griekenland heeft een probleem.”

Redacteur Fokke Obbema in de Volkskrant over de Eurocrisis.

 

Kaj Leers denkt te weten waarom Mark Verheijen de hand nog steeds boven het hoofd gehouden wordt door de VVD-partijtop.

 

“Maar het papier van de Haagse tekentafel staat ver af van de werkelijkheid in de provincies. Vraag het de Groningers, die minister Kamp terecht vragen om de gasboringen te verminderen voor hun eigen veiligheid. Vraag het de pomphouders in de grensstreek, die al twee jaar lang te hoop lopen tegen de accijnsverhogingen van het kabinet. Vraag het de ouderen en zieken, die vrezen voor de toekomst van hun eigen streekziekenhuis.”

Mark Rutte heeft de komende Statenverkiezingen tot landelijke verkiezingen uitgeroepen omdat zijn kabinet niet verder kan kijken dan de grenzen van Den Haag en de Randstad, aldus Sybrand Buma.