Politiek

Meindert Fennema fractievoorzitter GroenLinks in Bloemendaal

18-02-2015 10:44

Emeritus hoogleraar politicologie en ThePostOnlinecolumnist Meindert Fennema (hier links op de foto met Frits Bolkestein) wordt fractievoorzitter van GroenLinks in Bloemendaal. Hij zal donderdag worden geïnstalleerd. Dat schrijft hij in zijn vaste column deze woensdag. Richard Kruijswijk, de huidige fractievoorzitter van GroenLinks in Bloemendaal, wordt de opvolger van de vorige maand afgetreden wethouder Marjolein de Rooij. 

Het was lang onrustig in Bloemendaal vanwege een vastgoed-conflict. Vorige maand stapte ook burgemeester Ruud Nederveen (VVD) op.

Fennema was eerder al duo-raadslid in de gemeente. In 2010 publiceerde hij een biografie van Geert Wilders onder de titel Geert Wilders, tovenaarsleerling.  Op 11 mei 2012 hield hij zijn afscheidscollege, onder de titel: Help! De elite verdwijnt! Fennema beheert het archief van Hans Janmaat. Hij was jarenlang een van de weinigen die het openlijk opnamen voor het recht van Janmaat op vrijheid van meningsuiting. In 2013 publiceerde hij zijn eerste roman Het Slachthuis. In 2014 nam hij het op voor de controversiële en inmiddels verboden pedofielen-vereniging Martijn. De alleskunner is nu bezig met zijn memoires.

Lees ook

De column van Fennema vandaag