avatar
   
Opinie

SkyNews maakt definitief einde aan Westerse vrijheid

Go fuck yourself SkyNews

 

Lees dit topic op GeenStijl en bekijk het bijbehorende filmpje. Het is een fragment van SkyNews, een Britse commerciële nieuwszender waar ze, kennelijk, hebben besloten de cover van de nieuwste Charlie Hebdo (dat is dus deze cover), niet meer te vertonen. Niet omdat ze bang zijn maar omdat ze liever ‘geen mensen willen kwetsen’. 

De Franse mevrouw die wordt geïnterviewd door de SkyNews-anchor is boos omdat Britse journalisten zo laf zijn om die cover niet te laten zien. Vervolgens laat ze alsnog, terecht, die cover zien en raakt de anchor in paniek.

Let op wat de anchor zegt: ‘We have chosen not to show that cover so we would appreciate not showing that.’

Oftewel: wij van SkyNews hebben, arrogant als we zijn, bepaald wat het Britse publiek wel en niet mag zien. De Charlie Hebdo-cover mag het Britse publiek niet zien en wie alsnog probeert dat wél aan het Britse publiek te laten zien wordt genadeloos door ons gecensureerd.

Wauw! Gewoon wauw!

We wisten al dat het heel, heel, heel, heel, heel, heel, heel erg gesteld was met de politiek-correcte, ja noem het maar gerust terreur, in Groot-Britannie. Een land waar zelfs ‘zwarte koffie’ als racistisch wordt gezien. Een land waar op universiteiten bepaalde muziek wordt verboden, bepaalde sprekers niet meer mogen spreken, boeken worden gecensureerd, een land waar een kwaliteitskrant als The Guardian het midden houdt tussen een voor alle maatschappelijke groeperingen geschikt herschreven nrc.next en het integrale script van het NOS Jeugdjournaal.

Maar dit…dit…dit is…tsja. Wat is dit? Dit is de val van de vrijheid zoals we die kennen. Dit is het begin van het einde. Dit is hoe een land is bezet zonder bezetter. Een onzichtbare dictatuur. De zelfdictatuur.

Die cover van Charlie Hebdo is niet zomaar een ‘kwetsende’ cartoon. Het is een ontzettend verbeelding van een wereldschokkend nieuwsfeit. Een nieuwsfeit wat geen enkele zichzelf respecterende journalist kan of mag negeren. Die cover van Charlie Hebdo is het icoon van dát wat onze moderne samenleving representeert: de vrijheid van meningsuiting. Een icoon dat barbaren middels een bloedige beeldenstorm ten val hebben proberen te brengen. Een icoon dat ondanks die aanval van barbaren vrijheid nog altijd bestaat. Levender dan ooit.

Als je dat weigert te brengen ben je volstrekt waardeloos als nieuwsmedium. En volstrekt onbetrouwbaar als nieuwsmedium. Dan ben je geen journalist maar een hypocriete huichelaar. Een verrader van de democratie. Een pestrat die zonder om te kijken het zinkende schip verlaat. Een vijand van de vrijheid. Elke vrijheid.

If you still work for SkyNews today, you are just a traitor. If you still work for SkyNews today, you just suck. The only choice you have left now is to take a stand and quit your job. Do it! Do it now!

A journalist without a spine, without any principles, without even the smallest sense of integrity, is far more dangerous than whatever terrorist is threatening to destroy our society. That kind of journalist is a Trojan horse for any evil that wants to destroy freedom and democracy. A democracy that will surrender itself to complete annihilation without any resistance.

Go fuck yourself SkyNews. The old media is dying. And this is why. 

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.