Politiek

Wilders: Moskeeën moeten veilige plaatsen zijn

09-01-2015 12:03

PVV-leider Geert Wilders vindt dat de moskee een veilige plaats moet zijn, brandstichters mogen wat hem betreft jaren achter de tralies. Dat zegt hij in een interview met het Parool.

“Ik vind ook dat hun moskeeën veilige plaatsen moeten zijn. Iemand die het in z’n hoofd haalt om een moskee in brand te steken, mag van mij jaren achter tralies. Ik zeg dus niet dat al die moslims niet deugen, maar ze brengen een cultuur mee die niet de onze is.”

Onlangs zei Wilders’ collega Machiel de Graaf dat de PVV alle moskeeën in Nederland wil sluiten, tot voor kort pleitte de partij voor een stop op het bouwen van nieuwe moskeeën en het sluiten van moskeeën waar geweld wordt gepredikt of die buitenlandse financiering krijgen. Het Parool wil weten hoe zich dat verhoudt tot de vrijheid van godsdienst. Wilders:

“Maar ik vind de islam ook geen godsdienst. Hij heeft wel de symptomen van een religie – een heilig boek, een imam, weet ik wat allemaal – maar is het niet. Het is een totalitaire ideologie. Een gevaarlijke, enge, gewelddadige, foute ideologie.”

Lees ook

Interview Parool – “Ik lieg als ik zou zeggen dat ik niet bang ben”