Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Spekman: Door Wilders slaat de haat wel over naar onze straten

Wilders wil anti-shariaverklaring moslims

PvdA-voorzitter Hans Spekman heeft zich op Facebook fel uitgelaten over PVV-leider Geert Wilders. De sociaal-democraat verwijst daarbij naar de Troonrede die vanmiddag werd uitgesproken.

Wilders wil anti-shariaverklaring

De PVV-leider kondigde dinsdag aan dat hij tijdens de algemene politieke beschouwingen woensdag een anti-shariaverklaring zal voorstellen. Iedereen die naast zijn Nederlandse paspoort ook een paspoort heeft uit een islamitisch land, moet wat hem betreft deze verklaring tekenen. In de verklaring moet volgens hem komen te staan dat zij in Nederland niet de sharia (islamitische wet) willen invoeren en dat ze afstand nemen van alle gewelddadige passages in de Koran. “Als ze dat niet doen, zijn ze wat mij betreft niet welkom. We kunnen hier niet honderdduizenden mensen in Nederland hebben die de sharia willen invoeren.”

Lees ook

Troonrede 2014: De haat mag niet overslaan naar onze straten

Aangiftecircus: 120 aangiftes tegen Samsom/Spekman

   
 
 
Toon / Verberg Reacties
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.