Politiek

Plasterk (PvdA) ziet geen bezwaren tegen benoeming Isabella (PvdA)

11-07-2014 20:18

Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) zet de benoeming van Gilbert Isabella (PvdA) als Rijksvertegenwoordiger voor de Caraïben door. De Utrechtse PvdA-oud-wethouder was onlangs in opspraak maar Plasterk ziet dat niet als een beletsel. De PVV is gekant tegen de benoeming en stelde donderdag Kamervragen.

Een commissie bestaande uit de oud-gouverneur van Curaçao Frits Goedgedrag, oud-Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) en Laurens- Jan Brinkhorst (D66) droegen Isabella unaniem voor aan Plasterk. De sociaal-democraat schrijft vrijdagavond aan de Tweede Kamer:

“Overigens zijn de selectiecommissie en ik van oordeel dat betrokkene de functie uitstekend zal kunnen vervullen en voldoet aan de in het profiel opgenomen functie vereisten.”

Gedeputeerde Sint Eustatius is tegen benoeming

AntilPlasterk negeert in zijn schrijven aan de Tweede Kamer dat de gedeputeerde (wethouder) van Sint Eustatius Reginald Zaandam (UCP) fel gekant is tegen de benoeming. Zaandam vindt dat Isabella te weinig bestuurservaring heeft, de eilanden niet kent en bovendien het baantje krijgt toegeschoven omdat hij een PvdA’er is.

De PVV hekelt de benoeming omdat Isabella tijdens zijn wethouderschap betrokken was bij een reeks aan affaires.

Wilders: ‘Geur van corruptie en vriendjespolitiek’

Geert Wilders zegt vrijdagavond tegen ThePostOnline:

“Plasterk doet aan platte vriendjespolitiek. Hij is totaal incompetent en laat zich ongegeneerd adviseren door een commissie waarin een oud-Kamervoorzitter van de PvdA zit. Ik heb de afgelopen 24 uur na de opening van het Antilliaans Dagblad vandaag heel veel emails gekregen van nota bene inwoners van Bonaire zelf die ook walgen van deze benoeming. Plasterk heeft de geur van corruptie en vriendjespolitiek om zich heen. Hij zou er goed aan doen het belang van het Koninkrijk boven het partijbelang van de PvdA te stellen.”

Lees ook

PVV maakt bezwaar tegen Rijksvertegenwoordiger Caraïben

Omstreden Utrechtse PvdA’er Rijksvertegenwoordiger BES-eilanden