Haagse grabbelton

Omstreden Utrechtse PvdA’er Rijksvertegenwoordiger BES-eilanden

04-07-2014 18:53

De Ministerraad gaat niet over één nacht ijs, toch is het een opmerkelijke timing. De omstreden Utrechtse oud-PvdA-wethouder Gilbert Isabella wordt de nieuwe Rijksvertegenwoordiger BES (Bonaire, Sint-Eustatius en Saba). De Ministerraad heeft dat vrijdag besloten. Vanaf 1 september wordt hij de ogen en oren van partijgenoot en minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk in de Caraïben. Sinds de nederlaag van de Utrechtse PvdA afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is Isabella fractievoorzitter voor de PvdA. Ondertussen raakte hij een week geleden wederom in opspraak.

Betrokken bij reeks aan affaires

Isabella was als wethouder tot de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen betrokken bij een reeks aan affaires in de Domstad. Eind juni kwam hij nog in opspraak omdat hij in zijn periode als wethouder een rapport over de bouw van een theater in de wijk Leidsche Rijn heeft achtergehouden. Uit het rapport bleek dat het theater niet rendabel zou zijn, maar Isabella was er op gebrand dat de bouw tóch doorgang zou vinden.

Roma-familie, asbest en verslavingskliniek

Eerder moest Isabella diep door het stof vanwege zijn handelen in de affaire rondom de Roma-familie Nicholich, kreeg hij felle kritiek toen asbest werd aangetroffen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland en lag hij onder vuur vanwege de bouw van een verslavingskliniek in het oude centrum van Utrecht.

U begrijpt, de PvdA zorgt goed voor zichzelf.

Lees ook

RTV Utrecht – “Wethouder hield rapport Leidsche Rijn bewust stil”