Politiek

Mensen met een mening – donderdageditie

19-06-2014 19:17

“Het is ook niet moeilijk om Joost Lagendijk weg te zetten als intellectuele prostituee van de Gülen-beweging en hun media-outlet Zaman.”

Zihni Özdil haalt uit naar ‘Zaman Vandaag’ op Twitter.

 

“Het is niet een intrinsiek kenmerk van kapitaal, zoals Piketty beweert, maar de penibele positie van arbeid die de inkomens- en vermogensongelijkheid sinds 1980 doet groeien. Als arbeid – door vergrijzing of door een wereldwijde revolutie – zich opnieuw doet gelden, zullen de inkomens- en vermogensongelijkheid snel afnemen. Als arbeid daarentegen – door arbeidsbesparende technologische innovatie – nagenoeg overbodig wordt, dan wordt het donkere scenario van Thomas Piketty een feit.”

De Franse econoom kijkt te veel naar kapitaal. Automatisering is bedreigender, meent Heleen Mees in NRC Handelsblad

 

“Ik ben steeds rustig gebleven en heb gezegd dat ik ze mee wil nemen. Maar de politie had er genoeg van en ze begonnen met zes man op me in te slaan, ik zit helemaal onder de blauwe plekken. Toen ik geboeid op de grond lag hebben ze de hond er nog op losgelaten. Ik vind niet dat dat kan.”

Een arrestant vertelt aan RTV Noord-Holland hoe hij door de politie is behandeld.

 

“Ik ben dol op Amerika, maar dit zal ik nooit snappen. Mensen doden om te laten zien dat je niet mag doden vind ik onmenselijk. Het lost niets op, niet één maar twee families worden slachtoffer, het is heel duur, criminaliteit wordt er niet minder door; ik zie er werkelijk geen enkel voordeel in. En dat allemaal vanwege de drang naar het in stand houden van een stukje cultuur, want dat is het.”

Jessica Villerius, wie was dat ook alweer, duidt ‘eens tukje’ Amerikaanse cultuur. Op VK.nl

 

“Humberto Tan stelde haar alleen voorzichtig een vraagje over haar ex-man, die beweert dat zijn huwelijk is kapotgemaakt door haar familie. Margarita antwoordde dat het De Roys keuze is in het verleden te blijven leven. Tan had erop kunnen wijzen dat dat niet alleen een vrije keuze is, maar nam zonder aarzelen genoegen met het eerste, ontwijkende antwoord. Mogelijk wijs geworden door de eerdere ervaring van collega FRITS WESTER , parlementair verslaggever voor RTL Nieuws . Frits schrok zich een paar jaar geleden nog dood toen hij bij een ontmoeting met De Roy merkte dat politie in burger hem bespiedde. Afgelopen december moest premier MARK RUTTE in het openbaar excuses maken voor het feit dat De Roy illegaal is gevolgd op kosten van de staat. Sindsdien wordt De Roy niet meer gezien als een Don Quichot . Maar Tan toonde veel meer interesse in Margarita’s sieraden, die ze eindeloos mocht etaleren. Daarna dankte hij haar respectvol voor haar komst… “

Weekblad Privé is weinig ingenomen met het interview dat Humberto Tan onlangs had met prinses Margarita in RTL Late Night over haar nieuwe sieradenlijn.

 

“Ik heb mijn medewerking concreet gemaakt door een algemene quote over homo-emancipatie ter beschikking te stellen. Hierin geef ik aan dat ik burgemeester wil zijn van ‘Een tolerante stad die blij is met een gay-community binnen zijn stadsgrenzen’. Ik sta achter deze boodschap. De Stichting Roze Maandag is met de uitvoering van het project verder gegaan. De publicitaire aandacht is door de stichting onderschat. Voor mij reden om de Stichting Roze Maandag gisteren te vragen snel helderheid te bieden. Daarbij heb ik ook de impact van mijn quote onderschat. Ik heb deze gegeven met de intentie om de homo-emancipatie onder de aandacht te brengen, en niet om de media en de samenleving op een verkeerd been te zetten. Dat is wel gebeurd en dat vind ik vervelend.”

De NOS, NRC, Omroep Brabant en ANP zijn WOEST op burgemeester Noordanus van Tilburg omdat hij niet zomaar volledig tegemoet kwam aan hun wensen. Dat deed de mediamakers heel veel pijn, gewend als ze zijn altijd het laatste woord te hebben. Gelukkig is Noordanus een rasechte politicus en kruipt hij snel in een hoekje; om in fijne bedekte diplomatieke termen een soort van Sorry te zeggen. Wij wensen de homoseksuelen van Tilburg, die te maken hebben met steeds meer intolerantie, nog veel succes met deze burgemeester (en oud-voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vestia) in de strijd tegen homohaat.