Politiek

Rutte: Come on, Weekers beheerste het dossier goed!

31-01-2014 15:39

De afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) beheerste het dossier van de Belastingdienst goed. Dat zei premier Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie. Een fel Come on! klonk uit zijn mond toen verslaggevers suggereerden dat Weekers zijn zaken niet op orde had. “Mijn waarneming is dat hij het dossier goed beheerste.”

Volgens Rutte heeft de Kamer – hij noemde CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt bij naam – het Weekers erg moeilijk gemaakt. Hij beoordeelt de vragen die tijdens het debat werden gesteld ‘erg op detailniveau’.

Weekers lag woensdag onder vuur tijdens het debat over over de recente problemen met het betalen van zorg-, huur- en andere toeslagen. De PvdA gooide een reddingsboei uit voor de liberaal door Weekers te bewegen tot de toezegging dat hij wekelijks zal rapporteren aan de Kamer over de problemen bij de Belastingdienst. Het was ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten die vervolgens concludeerde dat de bewindsman vanaf nu ‘onder curatele’ van de Kamer staat. Daarmee verloor Weekers de steun van de ChristenUnie, in mei had de rest van de oppositie – op de SGP en ChristenUnie na – al het vertrouwen opgezegd in de liberaal.

Lees ook

Niemand kon Frans Weekers meer redden

Weekers stapt op

Frans Weekers (VVD): “Ehhh”