Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Rabbae wil niet dat Wilders gebruik maakt van Gmail

Oud-GroenLinkser dient klacht in bij Google vanwege sticker

Het Landelijk Beraad Marokkanen onder leiding van Mohamed Rabbae heeft een klacht ingediend bij Google vanwege de sticker-actie van Geert Wilders. De sticker is te bestellen via een Gmail-adres – een gratis service van Google – dat de PVV-leider heeft aangemaakt. Rabbae verzoekt Google om ‘handhavend optreden’ van het bedrijf om verspreiding van het ‘haatzaaiend materiaal van Wilders’ te voorkomen. Dat schrijft Rabbae maandagnacht op Facebook. Hij richt zijn schrijven aan Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland. Rabbae was één van de ‘aanklagers’ in het proces tegen Wilders in 2010.

Wilders bracht onlangs een sticker uit met de tekst: “De islam is een leugen. Mohamed is een schurk. De Koran is vergif.”

Kabinet hekelt de sticker…

Die actie leidde tot kritiek van het Kabinet. Vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) noemde de sticker ‘walgelijk en kwetsend‘. De gewraakte sticker van de PVV wordt aangeboden aan diegenen die deze willen bestellen via de kanalen van Google. Het mailadres waarop de bestellingen kunnen geplaatst worden is: [email protected] .

…Rabbae nu ook

Rabbae schrijft op zijn Facebook-account: “Aldus worden de haatzaaiende propaganda-activiteiten van de PVV direct gefaciliteerd door uw diensten. Dit is volstrekt in strijd met uw principes, neergelegd in uw Programmabeleid zoals bijgewerkt vanaf 12 september 2008. Daarin staat onder de paragraag (sic) “Verboden acties” dat het “Verzenden, uploaden, distribueren, verspreiden of aanbieden dit te gaan doen van onwettig, lasterlijk, kwetsend, beledigend, frauduleus, wetsovertredend, obsceen of anderszins bezwaarlijk materiaal” verboden is. U wordt nu evenwel direct betrokken bij de verspreiding van haat zaaiende materiaal.”

Waarvan akte.

Lees ook

Het Facebook-bericht van Rabbae

De PVV is een leugen. Geert is een schurk. Die sticker is gif

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.