Politiek

Niemand in Nederland blij met vrije verkeer Bulgaren en Roemenen

03-12-2013 13:03

Maarliefst 80 procent van 1800 ondervraagde Nederlanders zit niet te wachten op vrij verkeer van Roemenen en Bulgaren naar Nederland per 1 januari 2014. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond, zo meldt Elsevier.

Wie dacht dat zulks een rechtse aangelegenheid is komt bedrigen uit. Van de PVV-stemmers is weliswaar 100 procent van de ondervraagden tegen het vrije verkeer van deze voormalige oostbloklanden, ook bij de SP, VVD en CDA is de overgrote meerderheid tegen het openen van de grenzen voor deze MOE-landen.

Zelfs bij het doorgaans zo keurige D66 zegt 53(!) procent ‘NEEN!’ tegen het vrije mensenverkeer uit Bulgarije/Roemenië (maarja, opiniepeilingen zijn anoniem hè).

De Roemeense minister van buitenlandse zaken Mariana Câmpeanu heeft eerder al gezegd dat Nederland ‘een xenofoob land’ is omdat mensen in de democratie Nederland zomaar een mening hebben die afwijkt van het verwachtte correcte.

Het is niet bekend of onze Nationale Ombudsman naar aanleiding van dit onderzoek weer gaat zeggen dat Nederland ‘racistisch’ is.