Politiek

Dit zijn ze: de Kamer van Vijf

13-11-2013 15:08

Vijf Kamerleden, iedere donderdag één en dat tot het Zomerreces. Bram van Ojik (GroenLinks), Wouter Koolmees (D66),  Fleur Agema (PVV), Ed Groot (PvdA), en Han ten Broeke (VVD) zijn de nieuwe columnisten van ThePostOnline. Voor wie ze nog niet kent een korte voorstelronde.

Bram van Ojik (GroenLinks)

Fractievoorzitter van GroenLinks en een oude bekende. Tot het zomerreces verzorgde hij wekelijks voor ThePostOnline een blog over sociale kwesties.

Wouter Koolmees (D66)

Na zijn studie werd hij economisch onderzoeker en daarna ambtenaar op het ministerie van Financiën. Hij was hoofd begrotingsbeleid bij het directoraat-generaal van de Rijksbegroting. Als Tweede Kamerlid houdt Koolmees zich logischerwijze bezig met Financiën.

Fleur Agema (PVV)

Nog een vice-fractievoorzitter, van de PVV ditmaal. Goed van de tongriem gesneden Kamerlid, houdt zich  vooral bezig met Zorg. Schreef nog nooit eerder voor ThePostOnline, was wel te gast in de TPO-TV Talkshow.

Ed Groot (PvdA)

Woordvoerder fiscale zaken en tweede financieel woordvoerder van de PvdA-fractie. Was eerder redacteur en columnist economie en politiek van Het Financieele Dagblad. Kan schrijven, gaat dus helemaal goed komen.

Han ten Broeke (VVD)

Buitenland- en Defensiekanon van de VVD. Schreef al eerder voor ThePostOnline. Verdere introductie overbodig.

Dit zijn ze : de Kamer van Vijf. Iedere donderdag op ThePostOnline. Wouter Koolmees trapt morgen als eerste af.

Foto: David van Dam