Politiek

Hans Spekman (PvdA): ‘Diefstal Van der Roest grote fout’

12-10-2013 14:40

PvdA-voorzitter Hans Spekman noemt het stelen van 45.000 euro van daklozen door zijn partijgenoot Bert van der Roest ‘een grote fout’. Maar Spekman is het niet eens met de aangifte die de Jonge Socialisten hebben gedaan. ‘Ik doe altijd aangifte als iemand de partij heeft bestolen of opgelicht, maar dat is hier niet aan de orde’, zegt Spekman tegen het Algemeen Dagblad.

De woordvoerder van Van der Roest laat aan het AD weten dat Van der Roest niet zal worden geroyeerd als PvdA-lid. ‘Het beleid van de partij is dat we nooit iemand royeren voor een misstap. Dat doen we wel als iemand in zo’n geval raadslid is en niet opstapt. Maar Bert van der Roest is inmiddels geen raadslid meer. Dat is dus niet aan de orde.’

Hans Spekman op Twitter

Op Twitter is PvdA-voorzitter Spekman inmiddels openlijk ruzie aan het maken met journalisten. Onlangs schreef de Telegraaf dat ‘Spekman niet bereikbaar was voor commentaar’ en dat hij kwaad is op de Jonge Socialisten. Via een tweet liet Spekman weten dat dit ‘Telegraaf-gelul is’.

Toch weigert Spekman nog steeds zijn telefoon op te nemen of commentaar te leveren, zo twitterde Telegraaf-journalist Mike Muller.

En dat ondanks het feit dat hij wél commentaar levert aan het Algemeen Dagblad.

Spekman reageerde daarop met de tweet: ‘Wel [het niet reageren, redactie] naar een journalist van jou [sic.] soort. je hebt je stukkie toch altijd al klaar.’