Politiek

Paul Tang ook Europees kandidaat PvdA

06-10-2013 15:31

Paul Tang is de vijfde kandidaat voor het PvdA-lijsttrekkerschap voor de Europese verkiezingen. Dat maakte het oud-Tweede Kamerlid zondag bekend.

‘Brussel staat groei van Europa in de weg’

De econoom Tang zat van 2007 tot 2010 voor de PvdA in de Tweede Kamer. Volgens een woordvoerder van de partij is Tang gevraagd door twee partijleden om zich verkiesbaar te stellen. Hij gaat de strijd om het lijsttrekkerschap aan met Zita Schellekens, Judith Merkies, Robbert Baruch en Bernard Naron. Tang vindt dat Brussel de groei van Europa in de weg staat, zo laat Tang in een verklaring weten. Ook vindt hij dat er strenger toezicht gehouden moet worden op banken en dat Europa ‘schoon schip moet maken in de bankensector’.

Prinsjesdagstukken en Mei Li Vos

Tijdens zijn tijd in de Tweede Kamer was Tang de financieel woordvoerder van zijn partij. Die functie moest hij in 2009 een maand neerleggen, omdat hij een geheim Prinsjesdag-stuk had gelekt aan RTL Nieuws. Ook meldde de NOS eens het gerucht dat hij en Mei Li Vos ‘bewegingen maakten die in het huwelijk gebruikelijk zijn’ op de fractietafel van het CDA.

Wat ons brengt op de primaries, u mag het zeggen!

[polldaddy poll=7453514]