Politiek

PVV haalt 122.000 handtekeningen op

25-09-2013 10:57

De PVV heeft naar eigen zeggen 122.000 handtekeningen opgehaald met het haar Genoeg is genoeg, teken verzet aan-actie. Geert Wilders bood woensdagochtend tijdens de Algemene Beschouwingen het kabinet de eerste 1000 handtekeningen aan. De andere 121.000 handtekeningen stonden zoals u op de foto ziet op de gang.

Kritiek op Prinsenvlag en neo-nazi’s bij PVV-demonstratie

Wilders kreeg felle kritiek van D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold vanwege de aanwezigheid van neo-nazi’s, het brengen van de Hitler-groet en het zwaaien van de Prinsenvlag tijdens de PVV-demonstratie zaterdag. Wilders wilde daar niet op ingaan en zei tegen Pechtold: “Wat een zielig, miezerig, hypocriet mannetje bent u toch.” Volgens Wilders heeft zijn partij niets met antisemitisme.

Wilders

SP steunt motie van wantrouwen PVV

De SP en de Partij voor de Dieren steunen de motie van wantrouwen die PVV-leider Geert Wilders tegen het kabinet heeft ingediend. SP-leider Emile Roemer maakte dat duidelijk voorafgaand aan de hoofdelijke stemming over de motie. Roemer zei dat hij normaal gesproken een antwoord van premier Mark Rutte op de motie had willen horen. “Maar de motie ligt er en een meerderheid van de Kamer dwingt ons nu te stemmen. Ik kan niet ontkennen dat wij er geen vertrouwen in hebben dat dit kabinet met de juiste maatregelen komt. De manier waarop de motie is ingediend, daar is erg veel over te zeggen. Het was niet mijn stijl. Maar het gaat om de inhoud van de tekst. En die kunnen we steunen.”

Het ‘miezerig mannetje’-incident

Lees ook

CIDI wil dat PVV afstand neemt van neo-nazi’s

Foto: Roel Schreinemachers (RTL Nieuws)