Politiek

VVD-deelraadslid 020 zegt lidmaatschap op

24-09-2013 16:59

Hij werd vorige week even landelijk nieuws: het duo-deelraadslid Joel Andoetoe (VVD) uit Amsterdam West: in een artikel in dagblad Metro uitte hij zijn zorgen over de koers van zijn partij. ” Het wordt voor mij lastig de VVD te vertegenwoordigen als alle principes waar de partij voor staat worden weggegooid.” Nu is de kogel door de kerk: hij verlaat de VVD.

Andoetoe schrijft dinsdag  op zijn weblog:

De disproportionele nivelleringsmaatregelen die lijnrecht ingaan tegen alles waar de VVD voor staat – eigen verantwoordelijkheid, werk moet lonen en succes wordt niet bestraft – raken de VVD in haar kern. Voorts ben ik van mening dat juist de VVD als één man voor Defensie moet gaan staan en verantwoordelijkheid voor vandaag en morgen moet nemen, zaken die nu stuk voor stuk niet gebeuren.

Het slappe optreden van het Hoofdbestuur in de vele integriteitskwesties die de partij plagen acht ik zeer kwalijk. Juist voor VVD’ers die het ook van anderen eisen, ligt de lat hoger.

De VVD meldde eerder zelf niets van een leegloop onder leden te merken, maar zelfs drie keer zoveel aanmeldingen te krijgen als opzeggers.