TPOok!

 
Politiek

CIDI wil dat PVV afstand neemt van neo-nazi’s

Prinsenvlag krijgt staartje

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) wil dat de PVV publiekelijk afstand neemt van neo-nazi’s die aanwezig waren bij de PVV-demonstratie in Den Haag zaterdag.

Veroordeelde neo-nazi Paul P. aanwezig

Volgens de Antifascistische Onderzoeksgroep KAFKA zijn verschillende extreemrechtse groepen en neo-nazi’s gespot. KAFKA herkende onder andere de Nederlandse Volksunie, de Nationalistische Volks Beweging, Voorpost, Blood and Honour Nederland en Identitair Verzet. Verder was volgens KAFKA ook neo-nazi Paul P. aanwezig. In 2001 vernielde hij een Joodse begraafplaats. Ook werd tijdens de demonstratie met de prinsenvlag gezwaaid die in het verleden door de NSB is misbruikt.

PVV moet publiekelijk afstand nemen

Het CIDI heeft de PVV om opheldering gevraagd over deze berichten en roept de PVV op om publiekelijk afstand te nemen van deze neo-nazistische elementen. CIDI directeur Esther Voet schrijft op de website van de organisatie: “In een democratie moet ruimte te zijn voor allerlei meningen, maar met de aanwezigheid van dit soort clubs kan volgens CIDI geen enkele partij gelukkig zijn. Wij roepen de PVV op om duidelijk afstand te nemen van deze groepen die een abject gedachtegoed vertegenwoordigen.”

Geert Wilders reageerde volgens het CIDI met de volgende zin: “De PVV verwerpt uiteraard alles wat riekt naar nationaal-socialisme en extremisme.”

(Foto: Ruben van Vliet)

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.