Politiek

Wilders neemt heerlijk wraak op Fred de Graaf

13-06-2013 09:06

Het nieuws denderde ook vanochtend weer over ons heen. Daarom ook vandaag weer – speciaal voor u geselecteerd – een best of versie in het ochtendgebed van ThePostOnline.

Nog meer NSA klokkenluiders doen ‘bing-bong’

Heeft Edward Snowden gelijk en leven we in Big Brother tijden? Ja, zegt een ex-collega in een ingezonden stuk in The Guardian. Achter de geruststellende woorden van de opsporingsdiensten dat er slechts op ‘metadata’ naar narigheid wordt gezocht, ontwaart hij duistere motieven. ‘It is technically true that the order applies only to meta-data. The problem is that in the digital space, metadata becomes the index for content. And content is gold for determining intent. ‘ Daarvoor waarschuwt deze meneer, die Thomas Drake heet, dus al een tijdje: ‘So none of this is new to me. The difference between what the Bush administration was doing in 2001, right after 9/11, and what the Obama administration is doing today is that the system is now under the cover and color of law. Yet, what Snowden has revealed is still the tip of the iceberg.’

Hoe homofoob is de nieuwe paus?

Wat zei De Paus precies over de homolobby? Vaticaan-watchers hebben zijn gay-lobby speech gelezen en zien twee dingen: de paus noemt homo’s in een passage waar hij ook armen en junkies noemt. Ze moeten geholpen worden, vindt hij. Aan de andere kant spreekt hij ogenschijnlijk bezorgd over de homo-invloed binnen het Vaticaan. ‘We moeten kijken hoe we hier mee omgaan.’ New York Times komt er ook niet uit.

Eerste zwarte Miss Israël

Yityish Titi Aynaw is een Ethiopische schoonheid die met haar grootouders naar Het Beloofde Land immigreerde. Nu staat ze in de finale van de Miss World verkiezingen. En zo werd er weer een mooi mondiaal multi-cultureel momentum gecreëerd, iets waar sommigen dan weer te melodramatisch over doen met openbare gebeden enzo.

Dutch Disease deel 2.

Sociaal geograaf Ewald Engelen is een Keysiaan. Gooi geld in de economie en alles zal reg kome, is zijn theorie. Hij fulmineert en tweet de ganse dag dat de overheid moet storten. Vanochtend plaatste Ewald een linkje naar de Naked Keynesianism, een site die pro-gelduitgeven is. De critici op dit blog menen dat Nederland ziek is, nog zieker dan in midden jaren zeventig, toen onze productie achterbleef omdat we gas hadden gevonden en met onze rug naar de zon lagen te staren. Kijk, die grafiek. We gaan eraan!

Wilders neemt wraak op misselijke VVD-regent 

Go Geert! Fred de Graaf is de laffe lakei van de Oranjes die Geert Wilders weghield bij de koning tijdens de inhuldiging. Vandaag ontmoet Wilders Koning Willy 1. Eens kijken wat Lucky TV ervan bakt. Oh, nee die zijn op vakantie.

Van Hanegem haalt uit naar Cor Pot

Goed zo, Willem van Hanegem. Eindelijk iemand die het zegt: waarom stuur je het B-elftal het veld in om daarmee dik te verliezen? Willem van Hanegem is boos op Cor Pot, de coach van Jong Oranje. De ploeg had zich al geplaatst voor de halve finale en liet zich lekker afslachten door Jong Spanje. ‘Deze wedstrijd werd live uitgezonden in Nederland, daar is voor betaald, dan is het toch schandalig als je niet eens probeert kwaliteit te leveren?’

The New Republic is weer gratis

The Plank is terug bij The New Republic. Memorabel momentje in de internetjournalistiek. Het blog van The New Republic leeft weer. Begin dit jaar werd de stukjessite van het tijdschrift gekilld om lezers naar de betaalsite te lokken. The New Republic beperkte zich tot het sturen van tweets en was te vinden achter een betaalmuur. Alles is weer teruggedraaid. TNR is weer gratis. ‘We found ourselves unexpectedly nostalgic for The Plank – and it turned out that readers missed it, too. Fortunately, the beauty of the Internet is that it has the power to resurrect. So, today, we present the new, old Plank’, meldt uitgever Franklin Foer, de broer van schrijver Jonathan Safren Foer, aan de achterban.

Benfica gaat voor miskoop van de eeuw

Althans, dat denkt Menno Pot, de schrijvende Ajax-seizoenkaarthouder in zijn column op Nu.Sport. Hij doelt op Miralem Sulejmani, de duurste aankoop van Ajax, die nu naar Benfica verkast. Dit is zijn oordeel over hem: ‘Laten we het daarop houden, om poëtische redenen, omdat het zo’n mooi rond getal is: honderd keer onzichtbaar.’

Wanneer wordt Marietje Schaake D66-leider?

Ze is groot op internet, praat geen rare vergezochte dromerige onzin, maar is concreet en helder. Marietje Schaake is de enige vrouw die D66 nog kan redden. Gisteren diende ze samen met andere liberalen een resolutie bij het Europees Parlement in tegen de Turkse potentaat Erdogan.

Buurmeisje van het jaar eist ‘pokkezon’

Ja, het was best serieus, dat nieuws, vanochtend. Daarom even ECHT Nieuws. Het buurmeisje van het jaar komt uit Zwolle en ze heet Esmee van Wees. Wat is haar commentaar op de vraag wat haar bezighoudt? ‘Ik houd mijn belevenissen niet echt goed bij. Ik moet zeggen dat ik het best druk heb gehad afgelopen tijd. Maar bijna vakantie. Nu alleen nog die pokke zon’. Kijk, dat zijn de teksten waar niemand het oneens mee kan zijn.