Politiek

Van Rey doet tóch mee aan gemeenteraads-verkiezingen

27-05-2013 09:53

Een nieuw hoofdstuk in Van Rey-Gate: de van corruptie verdachte VVD’er doet tóch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond. Lieten de Limburgse liberalen vorige week nog weten dat Van Rey zijn kandidatuur opschortte, nu blijkt hij er toch voor te gaan. Desnoods met een eigen partij.

Koning, keizer én admiraal

Dat zegt de vice-fractievoorzitter van de VVD Roermond Jan Puper tegen het AD (en dat lezen we weer in de Telegraaf). “Jos is bij ons koning, keizer én admiraal. Mensen willen volgend jaar op hem kunnen stemmen. Jos is in zijn eentje al goed voor zeven tot acht zetels.” Puper is naar eigen zeggen de vertrouwensman van Van Rey. Op het VVD-congres van afgelopen weekeinde pleitte hij ook al voor eerherstel voor Van Rey.

“Je houdt Jos niet zomaar tegen”

Over Van Rey zegt hij vandaag: “Een onschuldig man met vijftig jaar VVD-verleden mag niet zo van het toneel verdwijnen.” Puper is ervan overtuigd dat Van Rey ook niet gestopt kan worden. “Je houdt Jos niet zomaar tegen.”

Het VVD-bestuur zit in haar maag met Van Rey. Vorige week werd – via een opmerkelijk persbericht – bekend dat Van Rey zijn kandidatuur opschortte.