Politiek

Illegalen: schisma binnen PvdA blijft groeien

Amsterdamse fractie steunt petitie

De strafbaarstelling van illegaliteit zoals in het Regeerakkoord staat beschreven zorgt voor steeds meer reuring binnen de PvdA. De Amsterdamse gemeenteraadsfractie steunt nu ook de petitie van prominent PvdA’er Sander Terphuis.

Te kort door de bocht gegaan

“Laten we erkennen dat we op het punt van de strafbaarstelling illegaliteit te kort door de bocht zijn gegaan. Er valt in de politiek over veel te onderhandelen, maar lijnrecht tegen je principes in werken, is een brug te ver,” schrijft fractievoorzitter Marjolein Moorman woensdagmiddag op de website van de PvdA Amsterdam.

Spekman: onze handtekening blijft goed

Eerder tekenden prominente PvdA’ers zoals Job Cohen, Fatima Elatik en Jan Pronk de petitie van Sander Terphuis die inmiddels meer dan duizend handtekeningen telt.  Ook tekenden twee leden van het partijbestuur mee. Voorzitter Hans Spekman stelt echter dat de PvdA achter de handtekening onder het Regeerakkoord blijft staan. De PvdA confereert zaterdag 27 april in Leeuwarden.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.