Voorbij het eigen gelijk
 
 
Politiek

Hans van den Broek naar begrafenis Chávez

Dictator wordt vrijdag begraven

Minister van Staat Hans van den Broek zal morgen namens Nederland aanwezig zijn bij de begrafenis van de Venezolaanse dictator Hugo Chávez.  Ook zijn minister-president Mike Eman van Aruba en minister-president Daniel Hodge van Curaçao aanwezig.

“Venezuela is een belangrijk buurland van het Koninkrijk, waarmee wij al zeer vele jaren intensieve banden onderhouden. Dat willen wij met vertegenwoordiging op dit niveau onderstrepen”, meldt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans op zijn Facebook.

Chávez overleed dinsdag op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Nederland vreesde militaire inval Venezuela

Chávez heeft meermaals gezegd een oogje te hebben op de Nederlandse Antillen. In 2011 bleek uit Wikileaks-documenten dat Nederland zich in 2005 grote zorgen maakte over een mogelijke militaire inval van Venezuela op de Nederlandse Antillen. “Als we er morgen zouden vertrekken, zijn ze de volgende dag onderdeel van Venezuela”, zei toenmalig minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken tegen de Amerikaanse ambassadeur Clifford Sobel.

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.