TPOok!

 
Politiek

‘Hamas is het Nederlands verzet uit de Tweede Wereldoorlog’

VN-rapporteur Falk wekt woede PVV

De speciale Verenigde Naties -rapporteur voor de mensenrechten in de bezette Palestijnse gebieden Richard Falk vergelijkt de terreurorganisatie Hamas met het Nederlands verzet uit de Tweede Wereldoorlog. De PVV beklaagt zich over de uitspraken bij minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA). Het is niet de eerste keer dat Falk in opspraak is.

Falk schrijft op de website van de Liberal Democrat Friends of Palestine naar aanleiding van een speech van Hamas-leider Khaled Meshaal: “It gives perspective to imagine the situation being reversed as it was during the Nazi occupation of France or the Netherlands during World War II. Resistance fighters were uniformly perceived in the liberal West as unconditional heroes, and no critical attention was given as to whether the tactics used unduly imperiled innocent civilian lives. Those who lost their lives in such a resistance were honoured as martyrs. Meshaal and other Hamas leaders have made similar arguments on several occasions, in effect asking what are Palestinians supposed to do in the exercise of resistance given their circumstances, which have persisted for so long, given the failures of traditional diplomacy and the UN to secure their rights under international law.”

PVV: Dit is schokkend

Geert Wilders noemt de vergelijking met Hamas schokkend. “Zijn vergelijking van Hamas, dat zich richt op het doden van burgers, met het Nederlandse verzet dat opkwam tegen een illegale bezetting, is schokkend. Hij moet bij de VN verdwijnen. En Nederland moet niet meer met hem samenwerken.”

Obama-regering is ook klaar met Falk

Falk is al langer in opspraak. In 2011 bood hij zijn excuses aan voor een antisemitische cartoon die hij op zijn weblog had geplaatst.  In oktober vorig jaar nam Susan Rice – Obama’s ambassadeur bij de Verenigde Naties – afstand van Falk die volgens haar de belangen van de VN zou ‘schaden’. De VS, EU en Nederland beschouwen Hamas als een terreurorganisatie.

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.