Sport

Peiling Maurice de Hond: Betaald Voetbal had ook afgelast moeten worden

09-12-2012 11:31

Naar aanleiding van de dood van de grensrechter na een wedstrijd van SC Buitenboys tegen Nieuw Sloten is een kort onderzoek toegevoegd aan het weekonderzoek van Maurice de Hond. Daaruit blijkt dat een meerderheid vindt dat ook het Betaald Voetbal afgelast had moeten worden.


Een duidelijke meerderheid van 61 procent is de mening toegedaan dat ook de wedstrijden in het Betaald Voetbal geen doorgang hadden moeten vinden. Driekwart is van mening dat het geweld op en rond het voetbalveld de laatste jaren sterk is toegenomen. Tweederde van degenen die actief zijn of waren op of rond het voetbalveld denkt dat geweldsincidenten relatief vaker voorkomen bij Marokkaanse voetballers. Het aantal dat zich zelf weleens misdragen (“in woord of gebaar”) heeft ten opzichte van een scheidsrechter ligt op 13 procent.

Dat er nu wel geschokt wordt gereageerd, maar er straks toch niets verandert is een grote zorg. Uit het onderzoek blijkt dat 87 procent van mening is dat nu wel iedereen geschrokken is, maar over een aantal maanden niets veranderd zal blijken te zijn. Nadere informatie over dit onderzoek, bijvoorbeeld het actief zijn bij voetbal in clubverband, vindt u in de bijlage. (pdf)