Politiek

Staatssecretaris Co Verdaas (PvdA) stapt op

06-12-2012 12:52

Dubieuze declaraties -sigaren, whiskey en cognac- goed nieuws voor John-Boy & The Waltons

Met update – Staatssecretaris Co Verdaas (PvdA) van Economische Zaken stapt op. Verdaas kwam in opspraak door dubieuze declaraties. Als Gelders gedeputeerde liet hij zich tussen 2007 en 2012 met de dienstauto afzetten in Zwolle. Uit zijn declaraties bleek dat Verdaas zich bijvoorbeeld op donderdag 7 april 2011 om 23.00 uur in Zwolle liet afzetten. De volgende dag declareerde hij zijn eigen vervoer: van Nijmegen naar Arnhem. Dubieus, vond ook de Volkskrant vorige maand.

Sigaren, whiskey en cognac
Eerder meldde Vrij Nederland al dat de staatssecretaris het met de nieuwe partijmoraal van de PvdA niet zo nauw leek te nemen. Een bijeenkomst in het kasteelhotel Engelenburg kostte de Gelderse belastingbetaler 2567 euro. ‘De wijn vloeide rijkelijk, Verdaas bestelde een sigaar en in de kleine uurtjes kwam de cognac en whisky op tafel‘.

Goed nieuws voor John-Boy & The Waltons
Verdaas” vertrek is overigens goed nieuws voor zijn band John-Boy & The Waltons. Verdaas had met zijn management Hi Ho Silver afgesproken niet te kunnen garanderen bij elk optreden van de band aanwezig te kunnen zijn. Daar is nu verandering in gekomen.

UPDATE 13.46 uur – Verdaas heeft op zijn ministerie een verklaring voorgelezen: “Mijn functie is een voorbeeldfunctie en mijn integriteit moet boven alle twijfel verheven zijn. Ik wil mijn functioneren als staatssecretaris en ook het kabinet en mijn partij op geen enkele wijze belasten met een eventuele verdere discussie.”