Politiek

Dierenrechtentypes voeren actie tegen live kippenslachten in De Balie

27-11-2012 10:37

Ja, daar was het wachten op: actievoerende dierenvrienden. Want dat er dagelijks een ontelbaar aantal kippen wordt geslacht voor de filets en halve haantjes, soit, maar dat De Balie zomaar live on stage twee jonge hanen zal slachten om het publiek bewust te maken van wat ze eigenlijk eten qua vlees, dat is “een openbare executie van hanen!” Maar natuurlijk. Dus de vega’s en overige tofukauwers trekken vanavond en masse naar De Balie om eens flink van zich te laten horen. (Zouden ze ook eieren gaan gooien, of is dat eigenlijk moord?)

“Het is een primitieve en goedkope poging van de organisatoren om rond deze discussie wat sensatie te genereren ten koste van enkele hanen”, aldus een woordvoerder van de clubjes Het Comité Dierennoodhulp, Stichting Rechten Voor Al Wat Leeft, Een Dier Een Vriend en de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. “Deze vertoning staat haaks op het streven in de Nederlandse en Europese samenleving om respectvol met dieren om te gaan, ook als deze gedood worden.”

Enfin, u kunt het live hanen slachten vanavond gewoon zelf LIVE aanschouwen vanuit uw leunstoel zonder te worden geconfronteerd met boze veganisten. Gewoon hiero op DeJaap.nl alwaar alles zal worden gestreamd.

20:00 uur begint de fuif, zorg dat u de kipkluifjes binnen handbereik hebt.