TPOok!

 
avatar
   
Politiek

Koen Everink: ‘Ik werd door Badr Hari zonder reden afgeslacht als een beest’

“Ik was in de ArenA niet dronken of stoned en heb niemand uitgedaagd.” Dat zegt zakenman Koen Everink in De Telegraaf van zaterdag over de mishandeling in juli waarvan kickbokser Badr Hari wordt verdacht. Eenmalig doet Everink zijn verhaal, want hij wil geen bekende Nederlander worden, verklaart hij in het interview.

Everink stelt dat hij tijdens dancefeest Sensation White in een skybox de hand schudt van Estelle Cruijff, vriendin van Hari, en kort daarna naar het toilet gaat.

Afgeslacht als een beest
Daar wordt hij in elkaar geslagen: “Het moment dat ik me weer herinner, lag ik al op de grond en ik herkende toen Badr Hari. Ik zag en voelde dat de stoot van hem afkomstig was. Hij leek vooraf al geagiteerd en sloeg tijdens een gesprek met de huurder van de box met zijn vuist in zijn handpalm.”

Selfmade miljonair Everink zegt te zijn afgeslacht als een beest, door onder anderen een van de beste vechters ter wereld. Van de breuken aan zijn gezicht en voet, is hij nog aan het revalideren maar zijn grote hobby’s voetballen en tennissen denkt hij niet meer te kunnen beoefenen.

Estelle Cruijf
Over Badr Hari zegt hij: “Ik denk dat iemand die tot zoiets in staat is een groot psychisch probleem heeft. Daar moet hij aan worden behandeld.”

Verder hoopt hij dat Estelle Cruijf, die geen verklaring wil afleggen omdat ze daar volgens haar advocaat mentaal niet toe in staat is, “in een helder moment wil denken aan welke mentale schade andere mensen hebben opgelopen door de daden van haar vriend”.

Negen aanklachten
Badr Hari moet volgende week vrijdag voor de rechter verschijnen, onder meer voor poging tot doodslag op Everink. Het slachtoffer zegt dan niet aanwezig te zijn omdat de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.

In totaal staan er nu negen aanklachten op de dagvaarding tegen Hari. Wanneer die inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet duidelijk.

Dwaalspoor
Ook schrijft de Telegraaf vandaag dat Badr Hari in het onderzoek naar de mishandeling van Koen Everink de politie mogelijk op een dwaalspoor heeft willen zetten.

Badr moest voor het onderzoek de schoenen inleveren die hij op zaterdag 7 juli tijdens Sensation White droeg.

Op bewakingsbeelden van een restaurant dat Badr die avond bezocht zag de recherche dat de kickbokser andere schoenen droeg.

“We konden niet vaststellen dat de aangeleverde schoenen de schoenen zijn die door Hari werden gedragen tijdens Sensation White”, staat in het proces verbaal.

CC-Foto: Paul Blank.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.