Politiek

Burgemeester Waalre: ‘Woonwagenkampen moeten uitsterven’

23-10-2012 10:02

Als het aan burgemeester baron De Wijkerslooth (VVD) van Waalre ligt, verdwijnen in Nederland alle woonwagenkampen. Dit schrijft vandaag De Telegraaf. Volgens de ochtendcourant deed de burgemeester zijn uitlatingen afgelopen weekend in het huisorgaan van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Hij wil ook dat er voortaan ‘harder wordt opgetreden tegen bewoners van woonwagenkampen’. In Waalre werd eerder een brandbomaanslag op het gemeentehuis gepleegd. Volgens geruchten zijn de daders afkomstig van een woonwagenkamp.

‘Woonwagenkampen zijn vrijplaatsen die voor grote overlast en onrust zorgen’, aldus de burgemeester.

‘Gemeenten die ’in oorlog’ zijn met woonwagencentra, moeten hulp krijgen van gespecialiseerde regionale of landelijke teams die korte metten maken met koppige kampbewoners die zich niet aan bestemmingsplannen of vergunningen houden. Nog efficiënter is het om alle woonwagenkampen gewoon te laten uitsterven.’

Over hoe de woonwagenkampen moeten “uitsterven” is de burgemeester ook duidelijk: ‘Het nieuwe kabinet moet serieus nadenken over het bestaansrecht van woonwagencentra. Waarom kunnen zij niet gewoon bij andere bewoners in gemeenten wonen?’.