Politiek

Je verwacht het niet: naaktslakkunst Tinkebell is officieel ‘dierenmishandeling’

05-10-2012 11:38

Dat zat er beslist niet aan te komen. Geheel onverwacht bereikte ons het droevige bericht, via de regionale fatsoensmoralistenzender RTV Rijnmond uiteraard, dat het beplakken van naaktslakken met gekleurde plastic kraaltjes nu ook officieel ‘dierenmishandeling’ is. Zucht. GO BEKROMPEN OUDMEDIALE KLEINBURGERSHETZE, GO!

Het zit namelijk zo: door plastic kraaltjes raken slakken ‘uit balans’. En als je de kraaltjes verwijderd gaan dingen aan de slak kapot, zoals het huisje (vreemd, naaktslakken met een huisje…), en dat is heel zielig voor die slakken. Zegt de dierenbescherming Rijnmond. Al weten ze niet zeker of de slakken ook pijn lijden. Want dat is nogal moeilijk te meten. Maargoed, wat heb je aan meten als je sowieso altijd gelijk hebt?

De dierenbescherming Rijnmond is vanaf het moment dat shockkunstenaresje Tinkebell in het nieuws kwam met haar beplakte slakken hét favoriete wapen van de diverse treurmedia. Zo probeerden het Algemeen Dagblad, RTV Noord-Holland en RTV Rijnmond al eerder om Tinkebell in het verdomhoekje te duwen. Want slakken zijn ineens volwaardige primaten die ernstig lijden onder kunst als het er op aankomt.

En die Tinkebell komt zo langzamerhand wel erg veel met haar hoofd boven het maaiveld uit dus dat kan allemaal best stuk. Je bent regio-“journalist” of je bent het niet.

Mede daarom besloot een verslaggever van RTV Rijnmond eerder deze week over te gaan tot ordinaire kunstroof opdat de dierenbescherming de slakken aan een onderzoek kon onderwerpen.

Ziehier het resultaat.

Wij feliciteren deze intens deugende en correcte media van harte met hun behaalde resultaten en zijn nu escargots eten.

En nog veel dank voor de vermakelijke fittie.