Politiek

RTV Rijnmond pleegde kunstroof uit wraak

04-10-2012 20:33

De fittie tussen kunstenares Tinkebell en kleingeestelijke regionale journalistiekschoolstagiaires begint inmiddels epische proporties aan te nemen. Vandaag blijkt namelijk uit onderzoek van het kritische en vlijmscherpe weblog Glamora.ma dat een NVJ-type van RTV Rijnmond bewust kostbare kunststukken van Tinkebell heeft gejat. Niet voor de betere onderzoeksjournalistiek maar uit pure wraak. Tinkebell had namelijk geen zin om mee te werken aan een RTV-Rijnmond item dus moest haar kunst maar worden gejat.

De kunstvoorwerpen, met kraaltjes versierde naaktslakken, werden door de RTV-Rijnmond verslaggever ter onderzoek aangeboden aan de dierenbescherming. De naaktslakken, toch al zulke gevoelige wezens, zouden namelijk zomaar schade kunnen hebben opgelopen. En dat mag niet, naaktslakken beschadigen. Dat is dierenmishandeling. RTV Rijnmond gaat nu alle naaktslakken in Nederland beschermen tegen de kunstterreur van provocatiekunstenaars.

Zo rollen regionale nieuwsverslaggevers met het ethisch besef van een verschillig Vara-lid. De ene dag zijn ze nog druk bezig met ernstig leed te verslaan, de volgende dag plegen ze brute kunstroof en springen ze in de bres voor alle zielige slakken van Nederland.

Tinkebell zelf is inmiddels in alle staten en gaat aangifte van naaktslakroof doen.

De naaktslakken in kwestie waren niet voor commentaar bereikbaar.

Wij zeggen alleen nog maar: zout. Veel, heel veel zout. Kilo’s. Op elke slak.