Politiek

Recensenten geschokt en tot diep in hun ziel gekwetst door nieuwe roman J.K. Rowling

27-09-2012 11:15

Schande! Een roman waarin “het F-woord honderden keren voorkomt” en die vol staat met taferelen over drugs en, foei, seks. Dit kan niet anders dan kwetsend zijn. De nieuwe roman van J.K. Rowling, The Casual Vacancy, is reeds unaniem veroordeeld door de Britse literatuurresencenten boven u gestelden.

Wat staat er bijvoorbeeld in, deze tekstversie van Kuifje in Afrika danwel Innocence of Muslims?

Nou, in één scene wordt een tienermeisje bijvoorbeeld verkracht door een heroinedealer. En die dealer is dan ook nog eens de huisdealer van haar moeder die prostituee is. SCHANDE! ONFATSOENLIJK! WAT EEN TOON!

Zoiets zou in het echt nooit gebeuren. Op deze manier krijgen mensen alleen maar nare gedachten ingeprent over een gitzwarte maatschappij terwijl die maatschappij natuurlijk bestaat uit puur genot en paradijselijke avonturen.

Misschien is het maar het beste als dit boek verboden wordt, zoals de Amsterdamse PvdA in 1986 de boeken van W. F. Hermans wilde verbieden.

Want ga maar na: een bekend kinderboekenschrijver als Rowling, die trekt jonge lezers natuurlijk als een magneet aan. En die jonge lezers krijgen dan dingen over seks, drugs, de dood en, vooral dat, het woord “neuken” te lezen! Dan kun je net zo goed meteen toestaan dat jongens hun haren tot over de oren dragen.

Ook wij van DeJaap raden dan ook iedereen aan dit boek vooral niet te kopen, laat staan te lezen, en als het even kan Britse vlaggen te gaan verbranden of [LET OP, DE VOLGENDE ZIN IS IRONISCH EN SATIRISCH BEDOELD!] ambassades in de fik te steken [LET OP! DE VOORGAANDE ZIN WAS IRONISCH EN SATIRISCH BEDOELD EN BESLIST NIET ALS SERIEUZE OPROEP!].

Wij zeggen: ONTHOOFD IEDEREEN DIE J.K. ROWLING LEEST!* HARRY POTTER-LEZERS GAAN NAAR DE HEL! BRITSE KRANTENRESENCENTEN GAAN NAAR DE HEMEL!

* = deze oproep was sarcastisch en sloeg terug op de berichtgeving over de rellen rondom de film Innocence of Muslims. Wij willen niet echt oproepen om mensen te onthoofden. Wie toch mensen van hun hoofd berooft is stout en dient te worden gestraft.